Γιορτή αποφοίτησης μαθητών στο Λύκειο Ασβεστοχωρίου

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παρουσία των δημοτικών αρχών, εκπαιδευτικοί, συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι, αποχαιρέτησαν τους φετινούς αποφοίτους του Λυκείου Ασβεστοχωρίου.

Εκτός από τα παιδιά της Γ’ Λυκείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποχαιρέτησε και την φιλόλογο Ελένη Κεσανλή που υπηρέτησε στο σχολείο της κωμόπολής μας επί 18 συναπτά έτη. Στην εκπαιδευτικό που συνταξιοδοτείται απονεμήθηκε αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα τρία τελευταία χρόνια Μαρία Γρηγοριάδου – Πατρώνη άφησε συμβολικά  να πετάξουν περιστέρια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην ομιλία του ο διευθυντής του Λυκείου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση των αποφοίτων που όπως είπε “βρίσκονται στο πρώτο σημαντικό σταυροδρόμι της ζωής τους, στο πέρασμα από το Λύκειο στην ανώτατη εκπαίδευση και στην ενήλικη ζωή”, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της καθηγήτριας κ. Κεσανλή από την υπηρεσία ύστερα από 30 χρόνια προσφοράς εκ των οποίων τα 18 στο Λύκειο Ασβεστοχωρίου. Απευθυνόμενος δε προς την ίδια είπε χαρακτηριστικά: “Κυρία Κεσανλή εκ μέρους όλων των συναδέλφων, σας ευχαριστώ και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε την πρωτοβουλία να σας προσφέρει ένα αναμνηστικό εκ μέρους όλων των γονέων με τους οποίους συνεργαστήκατε αυτά τα 18 χρόνια!”

Στη συνέχεια ο λυκειάρχης είπε πως “κάθε χρονιά αυτήν την ημέρα είχαμε και τις βαθμολογίες των παιδιών. Φέτος οι εκλογές καθυστέρησαν την όλη διαδικασία. Τα παιδιά μας πάντως κάναν τη μεγάλη τους προσπάθεια και γι αυτό πρέπει και εμείς να τα συγχαρούμε και αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε πάλι επιτυχίες στις λεγόμενες σχολές “πρώτης γραμμής”. Με αφορμή αυτόν τον αποχαιρετισμό επιτρέψτε μας να κάνουμε και έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε”.

Ξεχωριστή χρονιά

“Φέτος είχαμε μια ξεχωριστή χρονιά”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: “Με μεγάλη χαρά γιορτάζουμε σήμερα στο νέο μας κτήριο! Το γεγονός ότι ύστερα από χρόνια αναμονής είμαστε σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντικό. Το σχολείο μας επιτέλους βρίσκεται σε έναν όμορφο χώρο που βοηθάει παιδιά και διδακτικό προσωπικό να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό! Βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Το εργαστήριο Φυσικής-Χημείας και η βιβλιοθήκη δε λειτούργησαν καθότι δεν υπήρχε εξοπλισμός ενώ για ανάλογους λόγους το γυμναστήριο δεν αξιοποιήθηκε πλήρως. Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του Δήμου την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουμε καλύτερα… Παρόλα αυτά το σχολείο μας κατάφερε να επιδείξει σημαντικό έργο. Παρά την έλλειψη εργαστηριακών και αθλητικών χώρων καλύφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο θέματα. Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου προκρίθηκε και φέτος στον τελικό του ομίλου της, όπως και τα κορίτσια του Βόλεϊ που αν δεν είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με παγκόσμια διάκριση θα είχαν ακόμη καλύτερη πορεία από τη συμμετοχή στον τελικό του ομίλου τους. Επίσης και η ομάδα μπάσκετ είχε αξιόλογη πορεία (http://www.asvestohori.gr/?p=4115).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη διάρκεια αυτής της χρονιάς ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Κομένιους στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κυρία Δεληνάσιου και η δράση αυτή άφησε σημαντικές εμπειρίες σε παιδιά και συναδέλφους. Στο πλαίσιο του προγράμματος ομάδα παιδιών και συναδέλφων επισκέφτηκαν την Πολωνία και τη Ρουμανία (http://www.asvestohori.gr/?p=4424).

Επίσης φέτος διεξήχθη στο σχολείο μας το Μαθηματικό Σαφάρι (http://www.asvestohori.gr/?p=3768). Πρόκειται για έναν καινοτόμο τρόπο επανάληψης της ύλης των Μαθηματικών μέσα από ένα παιχνίδι που δημιούργησε ο καθηγητής του σχολείου Χ. Καρτσακλής, θέλοντας να εμπνεύσει στα παιδιά της Α’ Τάξης αγάπη για το μάθημα. Φιλοδοξούμε το παιχνίδι αυτό του χρόνου να διεξαχθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με συμμετοχή και παιδιών από άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Σε θεσμό εξάλλου εξελίσσεται και η εφημερίδα μας, “Η αδιάβαστη”, που φέτος έβγαλε το τέταρτο τεύχος της με την φροντίδα της κ. Πάσχου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΦίλοι και φίλες πριν αρχίσει η τελετή μας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο Γονέων για τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και για την οργάνωση της σημερινής εορτής, το Δήμο για τη συνεργασία και την υποστήριξη καθώς και όλους τους συναδέλφους που και φέτος εργάστηκαν με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς για να έχει το σχολείο μας ένα επίπεδο που, επιτρέψτε μας, το θεωρούμε πάνω από το μέσο όρο!”

Τελειώνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε και τους μαθητές για τη συνεργασία τους, θυμίζοντάς τους ότι πριν τρία χρόνια υπέγραψε τα απολυτήριά τους του Γυμνασίου. “Φέτος αν θέλει ο Θεός υπογράφω τα απολυτήριά σας του Λυκείου! Τα πτυχία σας πάντως του Πανεπιστημίου θα τα υπογράψει άλλος! Να είστε γεροί!”, είπε φανερά συγκινημένος και χειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Λύκειο: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.