Χορευτικό ΔΕΠΑ

Η Χορευτική Ομάδα Ασβεστοχωρίου της ΔΕΠΑ στην Ισπανία (Χώρα των Βάσκων) το Σεπτέμβρη του 2009 έξω από το Δημαρχείο της πόλης Miranda de Ebro

Ιστορία – ΔΣ

Αξιοζήλευτη δραστηριότητα έχει να επιδείξει η Χορευτική Ομάδα Ασβεστοχωρίου της ΔΕΠΑ του δήμου μας, η οποία υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Σιββά, από τους πρώτους μήνες δημιουργίας της το 2008, συμμετέχει, παρουσιάζοντας χορούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας, σε εκδηλώσεις, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων τμήματά της συμμετείχαν και χόρεψαν στο Καρναβάλι Πολυγύρου, στην Παραλία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαίου – Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας, στο Πολιτιστικό Αντάμωμα της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, στο Δημητρίτσι Σερρών στις εκδηλώσεις “Δημητρίτσια”, και φυσικά σε εκδηλώσεις στο Ασβεστοχώρι.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της στην 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου είχε και περίπτερο Λαογραφίας με παραδοσιακά είδη οικοτεχνίας και χειροποίητα κομψοτεχνήματα μελών της, που απέσπασαν τα ευμενή σχόλια των επισκεπτών.

Για εκείνο, πάντως, που εύλογα υπερηφανεύονται τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ασβεστοχωρίου της ΔΕΠΑ, είναι η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδας σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Ειδικότερα, συμμετείχαν το 2009 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ισπανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Miranta De Ebro της Χώρας των Βάσκων, όπου διοργάνωσαν ελληνική βραδυά κερδίζοντας τις εντυπώσεις, και το 2010 στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.Powered by WordPress.