Κινητοποιήσεις

Αναστάτωση από το “ξήλωμα” παιδικών χαρών χωρίς άμεση αντικατάστασή τους – Ακούστε τις συνεντεύξεις εκπροσώπου γονέων της περιοχής και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

Ο χώρος όπου επί 15 χρόνια λειτουργούσε η παιδική χαρά στην περιοχή "Μήλιο"

Ο χώρος όπου επί 15 χρόνια λειτουργούσε η παιδική χαρά στην περιοχή “Μήλιο”

Η φημολογία που υπήρχε πριν από περίπου έναν χρόνο στο Ασβεστοχώρι, ότι οι παιδικές χαρές στην περιοχή “Μήλιο” (στο τέλος του δρόμου όπου λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά) και στη διασταύρωση της οδού Καραμανλή με τον δρόμο που οδηγεί στο “Αργυρώ”, δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνταν, ήταν έντονες. Επίσημη ενημέρωση από πλευράς Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη δεν υπήρχε. Ορισμένοι δε έλεγαν πως ο Δήμος θα τις αντικαταστήσει με νέες πιο σύγχρονες, χωρίς όμως ουδείς να φανταστεί πως θα υπήρχε ένα μεσοδιάστημα ίσως και ενός χρόνου, κατά το οποίο τα παιδιά μιας κωμόπολης 7.000 περίπου κατοίκων θα είχαν ως μοναδική επιλογή, να παίξουν, στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο, η οποία, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να “φιλοξενήσει” έναν τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών…

  • Στις αρχές Αυγούστου ένα συνεργείο του Δήμου μετέβη στις προαναφερθείσες παιδικές χαρές και τις “ξήλωσε”. Στη συνέχεια, τις
  • DSC_4487

φόρτωσε σε ένα όχημα κι έφυγε, τοποθετώντας απλώς την πινακίδα της φωτογραφίας, χωρίς, όπως διαβάζουμε, να αναφέρεται αν ο συγκεκριμένος χώρος ξαναλειτουργήσει ως παιδική χαρά ή θα δημιουργηθεί νέα σε κάποια άλλη περιοχή, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών.

Γονείς των παιδιών που τις χρησιμοποιούσαν, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας εξηγήσεις για τα παραπάνω δρώμενα, χωρίς όπως λένε να καλύπτονται από τις απαντήσεις που τους δόθηκαν. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους επικοινώνησαν με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο FM 104,9”, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, όπου τους δόθηκε βήμα. Στη συνέχεια η ίδια εκπομπή (“Δύο στις 12”, με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη) φιλοξένησε και τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, όπου ανήκει διοικητικά το Ασβεστοχώρι, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές ήταν επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και πως θα δημιουργηθούν νέες εντός του… 2017.

Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα testasv.local, φιλοξενεί παρακάτω τις συνεντεύξεις του Μπάμπη Τσουλφά, εκπροσώπου γονέων της περιοχής και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΠ. ΤΣΟΥΛΦΑ ΚΑΙ ΙΓΝ. ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ(ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Καταχωρήθηκε επίσης σε Βίντεο, Δημοτικά, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναστάτωση από το “ξήλωμα” παιδικών χαρών χωρίς άμεση αντικατάστασή τους – Ακούστε τις συνεντεύξεις εκπροσώπου γονέων της περιοχής και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

Απομακρύνθηκε το “ξεχασμένο” κοντέινερ από την αυλή των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

DSC_1810

Τελικά η κινητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων, των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου έπιασε τόπο. Οι αλλεπάλληλες επιστολές των παιδιών προς τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, με αίτημα την απομάκρυνση του “ξεχασμένου” κοντέινερ με δύο παλιές λυόμενες αίθουσες που παρέμενε στην αυλή του σχολικού τους συγκροτήματος, χωρίς να χρησιμοποιούνται από κανέναν, μετά τη μεταστέγαση του Γυμνασίου και του Λυκείου, μάλλον ευαισθητοποίησαν τον κ. Καϊτεζίδη, ο οποίος μερίμνησε ώστε να απομακρυνθεί.

Ο φακός του testasv.local απαθανάτισε την… επιχείρηση απομάκρυνσης του κοντέινερ με τις λυόμενες αίθουσες.

Η πρώτη αίθουσα φορτώθηκε στο φορτηγό...

Η πρώτη αίθουσα φορτώθηκε στο φορτηγό…

...και οδεύει προς την έξοδο της αυλή των σχολείων

…και οδεύει προς την έξοδο της αυλής των σχολείων

Ο χώρος κάτω από το κοντέινερ είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και ορθώς γονείς και εκπαιδευτικοί έλεγαν πως το κοντέινερ αποτελούσε εστία μόλυνσης

Ο χώρος κάτω από το κοντέινερ είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και ορθώς γονείς και εκπαιδευτικοί έλεγαν πως το κοντέινερ αποτελούσε εστία μόλυνσης

DSCN7385

Έτσι απελευθερώθηκε ζωτικός χώρος για τους μαθητές στην αυλή των σχολείων και μπορούν πλέον να παίξουν στα διαλείμματά τους πιο άνετα και γιαυτό όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το πανηγυρίζουν.

Νίκος Γιώτης

 

 

 

 

 

Καταχωρήθηκε επίσης σε Δημοτικά, Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απομακρύνθηκε το “ξεχασμένο” κοντέινερ από την αυλή των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Υπό κατάληψη το γυμνάσιο και το λύκειο Ασβεστοχωρίου

Η «μόδα» των καταλήψεων των γυμνασίων και των λυκείων που από τη δεκαετία του ’90 ζημιώνει μόνο τους μαθητές, αφού χάνουν μαθήματα, αλλά και τα σχολεία όταν υφίστανται καταστροφές, «χτύπησε» και φέτος το Ασβεστοχώρι. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, πλήττει από σήμερα το γυμνάσιο και το λύκειό του, τα οποία τελούν υπό κατάληψη από μαθητές που έχουν ορισμένα αιτήματα, τα περισσότερα από τα οποία υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να έχουν επιλυθεί μέσω της συγκεκριμένης μορφής αγώνα. Και παρότι οι μαθητές γνωρίζουν ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι διεκδίκησης των, δίκαιων στην πλειονότητά τους, αιτημάτων, επιμένουν στην κατάληψη, η οποία ουσιαστικά πλήττει μόνον εκείνους (και κυρίως τους μαθητές της Γ’ λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων) και όχι εκείνους προς τους οποίους απευθύνονται τα αιτήματα. Γιατί συνήθως μετά τη λήξη μιας κατάληψης οι μαθητές έχουν χάσει πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο ο οποίος δύσκολα αναπληρώνεται, ενώ η πλειονότητά τους αποσυντονίζεται και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια από τους ίδιους και τους καθηγητές τους για να συνεχίσουν την όποια εκπαιδευτική προσπάθειά τους.

Το ερώτημα που ορθώς τίθεται από τους μαθητές: «Όταν έχουμε τέτοια προβλήματα, δεν πρέπει να αγωνιστούμε για την επίλυσή τους; Να μην παλέψουμε για την επίλυσή τους;»

Η απάντηση είναι ασφαλώς και να αγωνιστούν, να παλέψουν, αλλά με ανοιχτά σχολεία. Να διεκδικήσουν από κοινού με τους συλλόγους γονέων και άλλους φορείς του τόπου, αλλά με ανοιχτά σχολεία και όχι με μεθόδους που ζημιώνουν κυρίως εκείνους.

Με λίγη φαντασία μπορούν να βρουν καινούργιους τρόπους αγώνα που θα στρέψουν επάνω τους τα βλέμματα της κοινής γνώμης και συγχρόνως των υπευθύνων στους οποίους απευθύνονται για να επιλύσουν τα προβλήματα των σχολείων του Ασβεστοχωρίου. Γιατί σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι διεκδίκησης και προβολής των αιτημάτων περισσότερο πρωτότυποι και αποτελεσματικοί από την κατάληψη, η οποία ουσιαστικά αποτελεί «κλείσιμο των σχολείων». Από τους μαθητές εξαρτάται αν θα πάψουν να ακολουθούν τη «μόδα» αυτή (των καταλήψεων) και να επινοήσουν άλλους τρόπους διεκδίκησης που θα τους ωφελούν περισσότερο παρά θα τους βλάπτουν

Το testasv.local, η ηλεκτρονική εφημερίδα του Ασβεστοχωρίου, είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις που αφορούν το καυτό αυτό θέμα και θα τις φιλοξενήσει από όπου κι αν προέρχονται.

Νίκος Γιώτης

Καταχωρήθηκε επίσης σε Απόψεις, Άρθρα, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπό κατάληψη το γυμνάσιο και το λύκειο Ασβεστοχωρίου

Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών και γονέων για τη σχολική στέγη

Νέα καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο πρώην δημαρχείο, στο Ασβεστοχώρι, διοργανώνουν αύριο (Παρασκευή) στις 8.15 το πρωί, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου της κωμόπολης και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου.

Οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Ασβεστοχωρίου  με τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων, διαμαρτύρονται για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εκπαίδευσης, που επικρατούν για μία ακόμη χρονιά (υποβαθμισμένες αίθουσες διδασκαλίας σε κοντέινερ και “μαγαζιά”, σίτιση των μαθητών σε υπόγεια).

Επίσης, ζητούν την όσο το δυνατόν συντομότερη αποπεράτωση του υπό κατασκευή σχολείου στην περιοχή «Μπουλουβάνια» (στο δρόμο προς το δάσος Κουρί).

Τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων και τα συμβούλια των  μαθητών αποφάσισαν το δίωρο, συμβολικό κλείσιμο, των τεσσάρων σχολείων (την 1η και 2η σχολική ώρα). Καλούν δε τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να δεσμευτεί ενώπιον των γονέων και των μαθητών, για την ταχεία αποπεράτωση του νέου σχολείου.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Δημοτικά, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών και γονέων για τη σχολική στέγη

Η Γραμματεία Ασβεστοχωρίου-Εξοχής της Λαϊκής Επιτροπής για τη 2η δόση του «χαρατσιού»

Η Γραμματεία Ασβεστοχωρίου-Εξοχής της Λαϊκής Επιτροπής του δήμου μας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ., της Π.Α.ΣΥ., της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., της Ο.Γ.Ε. και του Μ.Α.Σ., γνωστοποιεί ότι με αφορμή τη 2η δόση του ειδικού τέλους ακινήτων («χαρατσιού») που καταφθάνει με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., θα βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ασβεστοχωρίου (πρώην Δημαρχείο), κάθε Τετάρτη από 6 μ.μ. ως 8 μ.μ. Σκοπός τής εκεί παρουσίας της, θα είναι να συγκεντρώνει τις αποδείξεις πληρωμής της ΔΕΗ, να ενημερώνει για τις εξελίξεις, να οργανώνει και να κινητοποιεί τους δημότες, τόσο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, όσο και συνολικά ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του Δ.Ν.Τ.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Επίκαιρα θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Γραμματεία Ασβεστοχωρίου-Εξοχής της Λαϊκής Επιτροπής για τη 2η δόση του «χαρατσιού»


Powered by WordPress.