“Σαφάρι” στο Ασβεστοχώρι

Στιγμιότυπο από την απονομή των επάίνων στους νικητές
Στιγμιότυπο από την απονομή των επαίνων στους νικητές

 Έναν καινοτόμο τρόπο επανάληψης της ύλης των μαθηματικών δοκίμασαν οι μαθητές του Λυκείου Ασβεστοχωρίου (1ου ΓΕΛ Χορτιάτη)!

Ο καθηγητής μαθηματικών Χ. Καρτσακλής θέλοντας να ωθήσει τα παιδιά της Α’  Τάξης, ώστε να αγαπήσουν το μάθημα, δημιούργησε ένα πρωτότυπο μαθηματικό ομαδικό παιχνίδι βασισμένο στη διδαχθείσα ύλη του Α’  τετραμήνου.

Τα παιδιά χωρισμένα σε έξι ομάδες και με λάβαρα τα ονόματα μαθηματικών της αρχαιότητας (Αρχιμήδης, Θαλής, Υπατία, Πυθαγόρας, Ευκλείδης και Ήρων) έλαβαν μέρος σε ένα ημερήσιο μαθηματικό «Σαφάρι». Το παιχνίδι περιλάμβανε λύση ασκήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, εύρεση αριθμών-θησαυρών κρυμμένων σε διάφορους χώρους του σχολείου που έδιναν πρόσβαση σε επόμενο κύκλο ασκήσεων και άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες.

Το «Σαφάρι» διεξήχθη σε εορταστικό κλίμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου και την έναρξη κήρυξε ο σύμβουλος Μαθηματικών κ. Πούλος. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο «Θαλής»! Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η καινοτομία στη διδακτική πράξη.

Στόχος των οργανωτών είναι να εξελιχθεί το «Σαφάρι» σε θεσμό και – γιατί όχι – να λαμβάνουν μέρος όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Λύκειο: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.