Νέα Γενεά: Αγώνες – Δραστηριότητες

Εορτασμός και πανήγυρις του εξωκλησιού του Πρ. Ηλία

DSC_2423

Ο Ιούλιος, στο Ασβεστοχώρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα πανηγύρια των τεσσάρων εξωκλησιών του, αφού όλα γιορτάζουν αυτόν το μήνα. Στις 7 το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, στις 20 του Προφήτη Ηλία, στις 26 της Αγίας Παρασκευής και στις 27 του Αγίου Παντελεήμονα (παλιό βυζαντινό μοναστήρι ή ασκηταριό).

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου γιορτάζει το ιστορικό εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο ύψωμα του Δάσους Κουρί και το διακρίνει κανείς από οποιοδήποτε σημείο του Ασβεστοχωρίου. Χτίστηκε το 1919 από Ασβεστοχωρίτες σε χώρο που ανήκε στην πρώην κοινότητα Ασβεστοχωρίου και σήμερα στο Δήμο μας. Το υψόμετρό του από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 670 μέτρα.

DSC_2419

Ο εορτασμός του από τα πρώτα χρόνια μετά το κτίσιμό του ήταν συνυφασμένος με τριήμερο πανηγύρι, υπό τους ήχους, των παραδοσιακών οργάνων του Ασβεστοχωρίου, των ζουρνάδων, σε όλο το Κουρί και έλκυε το ενδιαφέρον κατοίκων και άλλων, γειτονικών κυρίως, χωριών, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ήταν δε τόσο πολλοί οι οργανοπαίκτες που συγκεντρώνονταν κατά τις μέρες αυτές στο Κουρί, που οι παλιοί Ασβεστοχωρίτες έλεγαν χαρακτηριστικά: «κάθε δέντρο και νταούλι με ζουρνά». Υπερβολικό μεν αλλά ήθελαν λέγοντας αυτό να δώσουν έμφαση, για το γλέντι που γίνονταν. Άλλωστε τη μέρα της γιορτής σταματούσαν τη λειτουργία τους ακόμη και τα λατομεία, τα ασβεστοκάμινα και οι ασβεστοποιίες όπου εργάζονταν η πλειονότητα των Ασβεστοχωριτών, αφού οι εργαζόμενοι γλεντούσαν στο πανηγύρι.

Το γλέντι που άρχιζε από την παραμονή της γιορτής συνεχίζονταν ανήμερα, όλη τη μέρα και μετά το σούρουπο «κατηφόριζαν» οι οργανοπαίχτες στο κοινοτικό καφενείο – ταβέρνα του Θόδωρου Αδαμάκου, όπου οι… μερακλήδες ξεφάντωναν μέχρι «τελικής πτώσης», το ξημέρωμα της 21ης Ιουλίου. Την παραμονή αλλά και τη μέρα της γιορτής πραγματοποιούνταν στο Κουρί ιπποδρομίες στις οποίες συμμετείχαν οι νέοι του χωριού.

Το χρονικό του εορτασμού

Κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, γιορτή της Αγίας Μαρίνας, γυναίκες του χωριού μετέβαιναν στο εξωκλήσι και τραγουδώντας ή ψάλλοντας, το άσπριζαν, σκούπιζαν και καθάριζαν ώστε να είναι έτοιμο για τη γιορτή.

Ιππικός-Σύλλογος-Ασβεστοχωρίου-012-500x419

Η λιτάνευση της εικόνας γίνεται συνοδεία καβαλάρηδων με τα άλογά τους

Την παραμονή της γιορτής γίνονταν και γίνεται ακόμη και σήμερα, αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου και λιτάνευση της ιερής εικόνας μέσω των κεντρικών δρόμων, συνοδεία καβαλάρηδων του Ιππικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου (ttp://www.asvestohori.gr/?p=4646) με τα άλογά τους όπως επιβάλει το έθιμο, στο γήπεδο της ομάδας του χωριού, της Νέας Γενεάς, όπου βρίσκεται σήμερα το κλειστό γυμναστήριο στους πρόποδες του λόφου («Προσήλιου») του εξωκλησιού.

Εκεί γίνεται και… δημοπρασία της εικόνας του Προφήτη Ηλία. Κατά τη διαδικασία αυτή, πιστοί κάνουν χρηματικές προσφορές και όποιος πλειοδοτήσει, αναλαμβάνει να μεταφέρει, είτε ο ίδιος είτε κάποιος που θα αναθέσει εκείνος, την εικόνα πεζός (τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε και με άμαξα) στο εξωκλήσι. Τα χρήματα που προσφέρει ο πιστός δίδονται για τις ανάγκες του Προφήτη Ηλία.

DSC_2427

Ακολουθεί Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι και κατόπιν γλέντι στο Κουρί που διοργανώνει ο Ιππικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου, διατηρώντας την παράδοση.

                                                                                                     Νίκος Γιώτης

 

 

Καταχωρήθηκε επίσης σε Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Επίκαιρα θέματα, Ιππικός Σύλλογος: Δραστηριότητες, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες, Προαναγγελίες | Σχόλια κλειστά

Υποβιβάστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Γενεάς – Θα “γιορτάσει” το 2016 τα 90 χρόνια ιστορίας της στη… Β” Κατηγορία

Η Νέα Γενεά κατά την αγωνιστική περίοδο 1956-57 που αποτελούσε το φόβητρο των αντιπάλων της στην ΕΠΣΜ. Οι 10 ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας ήταν Ασβεστοχωρίτες.  Όρθιοι: Στέφανος Νείρος, Στέργιος Κυριαζής, Βαγγέλης Μαλαμάτης, Ντόρης Καρακάξας, Πέτρος Κραβάρης, Τάκης Κοντόπουλος. Καθιστοί: Τάσος Νείρου, Αστέριος  Κίσσας, Αντώνης  Καρπούζας, Γιώργος Δόσπρας, Λευτέρης Βαρελάς

Η Νέα Γενεά κατά την αγωνιστική περίοδο 1956-57 που αποτελούσε το φόβητρο των αντιπάλων της στην ΕΠΣΜ. Οι 10 ποδοσφαιριστές της βασικής ενδεκάδας ήταν Ασβεστοχωρίτες και ένας από την Εξοχή.
Όρθιοι: Στέφανος Νείρος, Στέργιος Κυριαζής, Βαγγέλης Μαλαμάτης, Ντόρης Καρακάξας, Πέτρος Κραβάρης, Τάκης Κοντόπουλος.
Καθιστοί: Τάσος Νείρου, Αστέριος Κίσσας, Αντώνης Καρπούζας, Γιώργος Δόσπρας, Λευτέρης Βαρελάς

 

Στον αυτοεγκλωβισμό της διοίκησης της Νέας Γενεάς το περασμένο καλοκαίρι με την πρόσληψη του προπονητή Ηρακλή Κουτουνίδη, επειδή απέκτησε η ιστορική ομάδα της κωμόπολής μας πολλούς ποδοσφαιριστές, που πρότεινε (έφερε) εκείνος, αποδίδουν οι φίλαθλοι του Ασβεστοχωρίου τον υποβιβασμό της στη Β” Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).
Ο αυτοεγκλωβισμός έγκειται στο γεγονός ότι ενώ η ομάδα κατά τις δέκα πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις τρεις βαθμούς και τα μηνύματα για την πορεία της ήταν αρνητικά, εντούτοις η διοίκηση δεν αντικατέστησε τον προπονητή με άλλον (μια αλλαγή που ίσως λειτουργούσε θετικά), φοβούμενη, πιθανόν, ότι αποχωρώντας εκείνος θα αποχωρούσαν μαζί του και οι ποδοσφαιριστές που είχε προτείνει να αποκτηθούν, με αποτέλεσμα, ίσως, αν συνέβαινε αυτό, στη συνέχεια η ομάδα να… ξέμενε από παίκτες. Έτσι ο προπονητής παρέμεινε στη θέση του και παρά την προσωρινή απομάκρυνση της ομάδας από τις τελευταίες θέσεις, στη συνέχεια κατρακύλησε εκ νέου στην… ουρά της βαθμολογίας, όπου τη βρήκε η λήξη της κανονικής περιόδου και οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Τερψιθέας με μειονέκτημα έδρας, τον οποίο έχασε και υποβιβάστηκε.
Εκτός αυτού η στελέχωση της ομάδας με συνολικά 10 – 11 ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καμία σχέση με το Ασβεστοχώρι, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίζονταν ως βασικοί, δεδομένου ότι ήταν προσωπικές επιλογές του προπονητή (μεταξύ των οποίων ο… γιος του που ήταν και ο μοναδικός τερματοφύλακας ως τον Ιανουάριο αλλά και ο ανιψιός του), είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει το κίνητρο για τους κατοίκους του Ασβεστοχωρίου να πηγαίνουν στο γήπεδο να ενισχύουν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος την ομάδα, μιας και δεν αγωνίζονταν πλέον σ” αυτήν κάποιοι συγγενείς, συντοπίτες ή φίλοι τους.
Η πικρία που είναι έκδηλη στους φίλους της ομάδας προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι υποβιβάστηκε έχοντας, όπως προαναφέραμε, ως βασικό κορμό ποδοσφαιριστές που… κατοικοεδρεύουν εκτός Ασβεστοχωρίου.
Συνεπώς, διερωτόμαστε τι νόημα έχουν οι ακαδημίες, όταν ο βασικός κορμός της ομάδας αποτελούνταν από τους λεγόμενους “λεγεωνάριους” και όχι από παιδιά από το Ασβεστοχώρι;
Επίσης τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο η συγκεκριμένη διοίκηση, ενώ ξεκίνησε τη θητεία της, όπως είχαμε τονίσει και σε άρθρο μας το Μάρτιο του 2012 (http://www.asvestohori.gr/?p=1021 ) “επενδύοντας” στο ποδοσφαιρικό δυναμικό του Ασβεστοχωρίου, στη συνέχεια, εγκατέλειψε αυτήν την τακτική και επιδόθηκε στις μεταγραφές παικτών εκτός της κωμόπολης;
Ασφαλώς απάντηση στο παραπάνω ερώτημα πρέπει να δώσουν τα μέλη της διοίκησης της Νέας Γενεάς… Γιατί στα τρία χρόνια που διοικεί η νυν διοίκηση δεν είδαμε να προωθούνται στη βασική ομάδα ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Άραγε δεν υπάρχουν ταλέντα σ” αυτές που θα μπορούσαν να προωθηθούν στην Α” ομάδα;
Κι όσο για το εγχείρημα της διοίκησης Γαρυφάλλου με το ΑΦΜ της ποδοσφαιρικής ομάδας “Άγιος Παύλος” (;) στην οποία ενέταξε ορισμένους εφήβους της και όχι μόνο, μάλλον δεν πέτυχε, αφού πολλοί από αυτούς, όπως αποδείχτηκε, θα μπορούσαν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, αν φυσικά είχαν μείνει κάποιες θέσεις ελεύθερες στο ρόστερ της, που “είχε γεμίσει” από τους… προτεινόμενους από τον κ. Κουτουνίδη ποδοσφαιριστές.
Ίσως έτσι κάποιοι νεαροί να αποκτούσαν εμπειρίες και κάποιοι άλλοι να βοηθούσαν την ομάδα, αλλά στην περίπτωση εκείνη και να υποβιβαζόταν η Νέα Γενεά, ουδείς θα επέρριπτε ευθύνες στη διοίκηση για λάθος χειρισμούς της που οδήγησαν στην πτώση της.
Αντιθέτως θα είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία από παιχνίδια Α” Κατηγορίας στα πόδια τους (και όχι Γ” Κατηγορίας) έτοιμους να βοηθήσουν, κατά την προσεχή περίοδο, στην επάνοδο της ομάδας.
Για να μην πούμε ότι και πολύ περισσότερους φιλάθλους θα είχε, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν να πάνε να παρακολουθήσουν φίλους τους που έπαιζαν στην ομάδα του “Αγίου Παύλου” και όχι της Νέας Γενεάς, ασχέτως αν αγωνίζονταν οι δύο ομάδες διαφορετικές ώρες.
Στη δύσκολη αυτή στιγμή καλό είναι η διοίκηση να πραγματοποιήσει μία συγκέντρωση των φίλων της ομάδας, όχι τόσο απολογιστικού χαρακτήρα, αλλά κυρίως με αναφορά στις προοπτικές της Νέας Γενεάς και τα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης, τα οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουν σχέση με τη στελέχωση της πρώτης ομάδας με παιδιά, κυρίως από το Ασβεστοχώρι. Όπως συνέβαινε παλιά. Από τη σύστασή της το 1926. Επί δεκαετίες ολόκληρες.

Καλό θα ήταν η πρώτη κίνηση να αφορά στην πρόσληψη ενός προπονητή – παιδαγωγού. Με αποδεδειγμένη εμπειρία στην προώθηση νεαρών ταλαντούχων παιχτών σε ανδρικές ομάδες και όχι απλώς με πτυχίο καθηγητή Φυσικής Αγωγής όπως ο συντοπίτης μας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος προ διετίας που ήταν προπονητής της ανδρικής ομάδας της Νέας Γενεάς, ούτε καν είχε μπει στον κόπο να πάει να παρακολουθήσει έστω ένα παιχνίδι της ομάδας του Λυκείου Ασβεστοχωρίου για το σχολικό πρωτάθλημα, η οποία τη χρονιά εκείνη, με αλλεπάλληλες «τεσσάρες» και «πεντάρες» που είχε σημειώσει είχε φτάσει στον τελικό του ομίλου της. Όπου ήταν σίγουρο πως θα εντόπιζε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές για την ανδρική ομάδα…

Νίκος Γιώτης

 

 

 

 

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Απόψεις, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά

Η κοπή βασιλόπιτας της Νέας Γενεάς και του Α.Σ. Ασβεστοχωρίου

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν για πρώτη φορά μαζί οι δύο αθλητικοί σύλλογοι του Ασβεστοχωρίου. Η Νέα Γενεά και ο ΑΣΑ.

Επρόκειτο για μία πρωτότυπη κίνηση που σχολιάστηκε θετικά από τους παρευρισκόμενους, πολλοί από τους οποίους έκαναν λόγο και για την αρχή της συγχώνευσης των δύο ομάδων, αφού όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «η ισχύς εν τη ενώσει», σε διοικητικό βέβαια επίπεδο αλλά και από οικονομικής άποψης στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης που ζούμε, αφού από αθλητικής άποψης οι δύο σύλλογοι έχουν διαφορετικά τμήματα (η Νέα Γενεά ποδόσφαιρο και βόλεϊ και ο ΑΣΑ μπάσκετ).

Καταχωρήθηκε επίσης σε Α.Σ.Α.: Αγώνες - Δραστηριότητες, Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά

Εορτασμός και πανήγυρις του εξωκλησιού του Πρ. Ηλία

Ο Ιούλιος στο Ασβεστοχώρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα πανηγύρια των τεσσάρων εξωκλησιών του, αφού όλα γιορτάζουν αυτόν το μήνα. Στις 7 το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, στις 20 του Προφήτη Ηλία, στις 26 της Αγίας Παρασκευής και στις 27 του Αγίου Παντελεήμονα (παλιό ασκητήριο ή μοναστήρι). Το Σάββατο 20 Ιουλίου γιορτάζει το ιστορικό εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο ύψωμα του Δάσους Κουρί και το διακρίνει κανείς από οποιοδήποτε σημείο του Ασβεστοχωρίου. Χτίστηκε το 1919 από Ασβεστοχωρίτες σε χώρο που ανήκε στην πρώην κοινότητα Ασβεστοχωρίου και σήμερα στο Δήμο μας. Το υψόμετρό του από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 670 μέτρα. Ο εορτασμός του από τα πρώτα χρόνια μετά το κτίσιμό του ήταν συνυφασμένος με τριήμερο πανηγύρι, υπό τους ήχους των ζουρνάδων, σε όλο το Κουρί και έλκυε το ενδιαφέρον κατοίκων και άλλων, γειτονικών κυρίως χωριών, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ήταν δε τόσο πολλοί οι οργανοπαίκτες που συγκεντρώνονταν κατά τις μέρες αυτές στο Κουρί, που οι παλιοί Ασβεστοχωρίτες έλεγαν χαρακτηριστικά: «κάθε δέντρο και νταούλι με ζουρνά». Υπερβολικό μεν αλλά ήθελαν λέγοντας αυτό να δώσουν έμφαση, για το γλέντι που γίνονταν. Άλλωστε τη μέρα της γιορτής σταματούσαν τη λειτουργία τους ακόμη και τα λατομεία, τα ασβεστοκάμινα και οι ασβεστοποιίες όπου εργάζονταν η πλειονότητα των Ασβεστοχωριτών, αφού οι εργαζόμενοι γλεντούσαν στο πανηγύρι.

Το γλέντι που άρχιζε από την παραμονή της γιορτής συνεχίζονταν ανήμερα, όλη τη μέρα και μετά το σούρουπο «κατηφόριζαν» οι οργανοπαίχτες στο κοινοτικό καφενείο – ταβέρνα του Θόδωρου Αδαμάκου, όπου οι… μερακλήδες ξεφάντωναν μέχρι «τελικής πτώσης», το ξημέρωμα της 21ης Ιουλίου. Την παραμονή αλλά και τη μέρα της γιορτής πραγματοποιούνταν στο Κουρί ιπποδρομίες στις οποίες συμμετείχαν οι νέοι του χωριού.

Το χρονικό του εορτασμού

Κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, γιορτή της Αγίας Μαρίνας, γυναίκες του χωριού μετέβαιναν στο εξωκλήσι και τραγουδώντας ή ψάλλοντας, το άσπριζαν, σκούπιζαν και καθάριζαν ώστε να είναι έτοιμο για τη γιορτή.

 

Η λιτάνευση της εικόνας γίνεται συνοδεία καβαλάρηδων

Την παραμονή της γιορτής γίνονταν και γίνεται ακόμη και σήμερα, αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου και λιτάνευση της ιερής εικόνας μέσω των κεντρικών δρόμων, συνοδεία καβαλάρηδων με τα άλογά τους όπως επιβάλει το έθιμο, στο γήπεδο της ομάδας του χωριού, Νέας Γενεάς, όπου βρίσκεται σήμερα το κλειστό γυμναστήριο στους πρόποδες του λόφου του εξωκλησιού.

Εκεί γίνεται και… δημοπρασία της εικόνας του Προφήτη Ηλία. Κατά τη διαδικασία αυτή, πιστοί κάνουν χρηματικές προσφορές και όποιος πλειοδοτήσει, αναλαμβάνει να μεταφέρει, είτε ο ίδιος είτε κάποιος που θα αναθέσει εκείνος, την εικόνα πεζός στο εξωκλήσι. Τα χρήματα που προσφέρει ο πιστός δίδονται για τις ανάγκες του Προφήτη Ηλία.

Ακολουθεί Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι και κατόπιν γλέντι στο Κουρί που διοργανώνει ο Ιππικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου, διατηρώντας την παράδοση. Αξιοσημεωτο είναι ότι τη μέρα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, γιορτάζει και η Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου όπως αναφέρεται και στο καταστατικό της. Παλιότερα την ημέρα αυτή η διοίκησή της πραγματοποιούσε αγώνες μεταξύ των βετεράνων της ή με άλλα σωματεία της περιοχής. Ίσως θάπρεπε η νυν διοίκησή της να προγραμματίσει στο μέλλον την πραγματοποίηση κάποιων εκδηλώσεων όπως παλιά.

Νίκος Γιώτης

Καταχωρήθηκε επίσης σε Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Ιππικός Σύλλογος: Δραστηριότητες, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά

Τη βασιλόπιτα των τμημάτων υποδομών της έκοψε η Νέα Γενεά

 Τη βασιλόπιτα των τμημάτων υποδομών του, ποδοσφαίρου και βόλεϊ, έκοψε η Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του δήμου, της εκκλησίας, αθλητές/τριες, πολλοί γονείς και φίλοι του συλλόγου.

 Για τη 18ετή του θητεία στα διοικητικά του συλλόγου τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Νίκος Βουλιώτης.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά

Κοπή βασιλόπιτας της Νέας Γενεάς

 Την κοπή της βασιλόπιτας των τμημάτων υποδομών της θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 η Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του ιστορικού αθλητικού συλλόγου στις 6 το απόγευμα.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες, Προαναγγελίες | Σχόλια κλειστά

Τριτοκοσμικές εικόνες στο γήπεδο της Σταυρούπολης. Φίλαθλοι της Ν. Γενεάς δέχθηκαν αναίτια επίθεση στο παιχνίδι με τον Π. Μελά

Πολλά χρόνια πίσω πήγε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Σταυρούπολης. Λίγο μετά το Α΄ μισάωρο του αγώνα Παύλος Μελάς – Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου, για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαρικών Σωματείων Μακεδονίας κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, φίλαθλοι των φιλοξενούμενων άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης για τα μέχρι τότε φαλτσοσφυρίγματά του. Το γεγονός αυτό, άγνωστο για πιο λόγο, εκνεύρισε ένα μεσήλικα οπαδό του Παύλου Μελά,  ο οποίος απευθυνόμενος προς τους φιλάθλους του Ασβεστοχωρίου με έντονο ύφος απαίτησε να σταματήσουν να ασχολούνται με τον διαιτητή, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά να τα κάνετε στο χωριό σας». Οι τελευταίοι του απάντησαν πως «δε θα τους πει εκείνος  αν θα διαμαρτυρυθούν ή όχι» και ο μεσήλικας κινήθηκε προς την ολευρά ενός από αυτούς (φιλάθλου της Ν. Γενεάς) προσπαθώντας να χειροδικήσει εναντίον του. Ορισμένοι φίλαθλοι του Ασβεστοχωρίου προσπάθησαν να βοηθήσουν τον φίλαθλο που δέχθηκε αναίτια την επίθεση αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν γενικότερα και ακολούθησε συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα να… διακοπεί ο αγώνας, μάλλον επειδή ο διαιτητής είδε ποδοσφαιριστή του Π. Μελά να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο και να πηδάει από τα κάγκελα για να συμμετάσχει στη «σύρραξη». Επί 5 λεπτά περίπου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας, το διαιτητικό τρίο και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα επεισόδια, τα οποία με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έλαβαν τέλος.

Το διαιτητικό τρίο αποχωρεί προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο για να συσκεφτεί στα αποδυτήρια και να αποφασίσει να αποβάλλει και τον Μ. Κρίκο, ώστε να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί και παίξει η Ν. Γενεά με παίκτη παραπάνω και απειλήσει τον Π. Μελά με ισοφάριση…

Στη συνέχεια ο διαιτητής και οι βοηθοί του αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο και πήγαν στα αποδυτήρια, όπου αφού συσκέφθηκαν για λίγα λεπτά επανήλθαν στο γήπεδο, αποβάλλοντας όπως ήταν φυσικό τον ποδοσφαριστή που πήγε στην κερκίδα και συμμετείχε στα επεισόδια. Προς γενική έκπληξη όλων και ίσως για να κατευνάσει τα πνεύματα, απέβαλε και τον ποδοσφαριστή της Νέας Γενεάς Μιχάλη Κρίκο, ο οποίος μετά τη διακοπή του αγώνα φώναξε κάτι προς τον πατέρα του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, ο οποίος εκείνη την ώρα δεχόταν πολυπληθή επίθεση από οπαδούς του Παύλου Μελά.

Όταν έγινε η αποβολή του Κρίκου ακούστηκαν κάποιες παροτρύνσεις εκνευρισμένων ποδοσφαιριστών προς τον προπονητή και τη διοίκηση να αποχωρήσει η ομάδα από το γήπεδο γιατί «με τόσο εχθρική διαιτησία δε υπήρχε περίπτωση η Νέα Γενεά να ισοφαρίσει…»

Μετά τη 15λεπτη περίπου διακοπή ο αγώνας ξανάρχισε. Φυσικά αυτή ζημίωσε τους φιλοξενούμενους επειδή μετά το γκολ που δέχθηκαν πίεζαν για να ισοφαρίσουν και μετά τη διακοπή έχασαν τον επιθετικό ρυθμό τους…

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως με αλλαγμένη πλέον ψυχολογία η ομάδα του Ασβεστοχωρίου, αντί να ισοφαρίσει δέχθηκε ένα ακόμη γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και ένα στο Β΄ ημίχρονο χάνοντας τελικά με 3-0.

Νίκος Γιώτης

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες, Ρεπορτάζ | Σχόλια κλειστά

Επιτυχίες των ομάδων της Ν. Γενεάς το Σαββατοκύριακο

Στιγμιότυπο από το χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι της Ν. Γενεάς στο γήπεδο της Πολίχνης. Ο νεαρός Σταύρος Γιώτης ενώ «προελαύνει» προς την περιοχή της ΑΕ Ανθοκήπων Καρατάσου

Δώρο για τα γενέθλιά του από τους παίκτες του, χαρακτήρισε ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Γενεάς, Δημήτρης Παπαϊωάννου, τη χθεσινή μεγάλη εκτός έδρας νίκης της επί της ΑΕ Ανθοκήπων Καρατάσου με το εντυπωσιακό 3-0.

Οι ποδοσφαιριστές της Νέας Γενεάς πανηγυρίζουν την επίτευξη του 2ου και καθοριστικού γκολ στο χθεσινό αγώνα.Οι φίλαθλοί της ελπίζουν να ζήσουν ανάλογες στιγμές και στα επόμενα παιχνίδια.

Με αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, ξεκινώντας για πρώτη φορά τον Χρήστο Κωτούλα και τον «Βενιαμίν» της ομάδας 17άχρονο Σταύρο Γιώτη (ο οποίος σκόραρε μάλιστα), η ιστορική ομάδα του Ασβεστοχωρίου επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και επικράτησε δίκαια της αντιπάλου της φθάνοντάς την στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά στους αγώνες βόλεϊ της Νέας Γενεάς, η γυναικεία ομάδα της νίκησε για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 σετ και παραμένει αήττητη και στη 2η θέση τής βαθμολογίας, με έναν αγώνα λιγότερο από την πρώτη Σταυρούπολη, όπως φαίνεται και στο βαθμολογικό πίνακα που ακολουθεί:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α2 Εθνικής κατ. Γυναικών (3ος ομ.)
1. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (18-00) 18
2. ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (15-02) 15 (με έναν αγώνα λιγότερο)
3. ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (15-04) 14
4. ΑΡΗΣ (13-09) 12
5. ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (13-04) 11
6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (09-13) 08
7. ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (09-09) 08
8. ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (09-13) 07
9. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (10-12) 06
10. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (07-14) 05
11. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (06-13) 03
12. ΑΡΙΩΝΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (03-18) 01
13. ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (04-18) 00

Εξάλλου η Α΄ ομάδα των κορασίδων της σε αγώνα κατάταξης για τους 16 του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ νίκησε τη ΧΑΝΘ με 3-1 σετ, ενώ η Β΄ ομάδα της έχασε εκτός έδρας από την Ελπίδα με 3-0 σετ.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά

Το πρόγραμμα των ομάδων της Ν. Γενεάς του Σαββατοκύριακου

Κρίσιμο παιχνίδι για τον Γ΄ όμιλο της Α2 εθνικης κατηγορίας του βόλεϊ γυναικών δίνει η ομάδα της Ν. Γενεάς σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριό της, με αντίπαλο τον Αίαντα.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 6 μ.μ. η Β’  ομάδα των κορασίδων της αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ελπίδα.

Αύριο (Κυριακή), στις 2 μ.μ. η Α΄  ομάδα κορασίδων της υποδέχεται σε αγώνα κατάταξης για τους 16 της ΕΠΕΣΘ τη ΧΑΝΘ.

Εξάλλου, σημαντικό παιχνίδι δίνει στις 11 το πρωί στο γήπεδο της Πολίχνης στο πλαίσιο της Α’  κατηγορίας της ΕΠΣΜ, η ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Γενεάς, αντιμετωπίζοντας την Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες, Προαναγγελίες | Σχόλια κλειστά

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ποδοσφαιρική ομάδα της Ν. Γενεάς

Την πρώτη εκτός έδρας και δεύτερη συνεχόμενη στο φετινό πρωτάθλημα νίκη της σημείωσε η Ν. Γενεά για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ. Παίζοντας πρακτικά, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, νίκησε στο γήπεδο της Τριανδρίας το Μελιτέα με 2-1 και πήρε βαθμολογικά ανάσα.

Εξάλλου, για το πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΠΕΣΘ, η ομάδα βόλεϊ της Ν. Γενεάς νίκησε τη ΧΑΝΘ με 3-1 σετ, ενώ η Β΄ ομάδα των κορασίδων της ηττήθηκε από τον ΑΣ Μαντουλίδης με το ίδιο σκορ.

Η γυναικεία ομάδα της που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία είχε ρεπό.

Καταχωρήθηκε επίσης σε Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες | Σχόλια κλειστά


Powered by WordPress.