Εκδηλώσεις στο Ασβεστοχώρι για τον εορτασμό του πολιούχου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

DSC00464

Κορυφώνονται σήμερα στο Ασβεστοχώρι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  του εορτασμού του πολιούχου της κωμόπολης, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασίες, ενώ σήμερα το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 5 σήμερα το απόγευμα θα γίνουν αρτοκλασίες και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης, συνοδεία παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων της, καθώς και μελών του Ιππικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου με τα άλογά τους (http://www.asvestohori.gr/?p=4646).

DSC00454

Με την κατάληξη της Λιτανείας (γύρω στις 6) στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται κάτω από το Ηρώο, θα αρχίσει στο κεντρικό πάρκο λαϊκό γλέντι συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακό κουρμπάνι.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετάσχουν χορωδίες, χορευτικά τμήματα συλλόγων του Ασβεστοχωρίου και άλλων περιοχών.

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.