Ιππικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου “Ο Άγιος Γεώργιος”

Ιππικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου 012

Λάτρεις της ιππασίας και με ιδιαίτερη αγάπη προς τα άλογα, ορισμένοι Ασβεστοχωρίτες αποφάσισαν πριν από έξι χρόνια να μοιραστούν τις χαρές που τους προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα και να συγκροτήσουν έναν ιππικό σύλλογο, δίδοντάς του μάλιστα την ονομασία του Πολιούχου Ασβεστοχωρίου, Αγίου Γεωργίου.

Ιππικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου 010

Παράλληλα με τη δημιουργία του συλλόγου τα ιδρυτικά του μέλη ήθελαν να συμβάλλουν στη διάδοση της ελεύθερης ιππασίας και στη διατήρηση διαφόρων πατροπαράδοτων εθίμων, όπως η συμμετοχή ιππέων με τα άλογά τους στις Λιτανείες για τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο και τον Προφήτη Ηλία, καθώς και στη διοργάνωση γλεντιού στο Δάσος Κουρί, όπως παλιά, την παραμονή της γιορτής του. 

Την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία ο Ιππικός Σύλλογος διοργανώνει στο Δάσος Κουρί, παραδοσιακό γλέντι

Την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία ο Ιππικός Σύλλογος διοργανώνει στο Δάσος Κουρί, παραδοσιακό γλέντι

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσβάστακτη, από οικονομικής άποψης, η συντήρηση ενός αλόγου, κυρίως όσον αφορά στη διατροφή του, η συντριπτική πλειονότητα των μελών του συλλόγου, τα διατηρούν με όποιο κόστος απαιτείται κι αυτό χάρη στην αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα αλλά κυρίως για τους τετράποδους φίλους τους. Είναι δε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις ορισμένων μελών του συλλόγου που λένε χαριτολογώντας πως τα άλογά τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς τους.

Ο λιλιπούτειος ιππέας μαθαίνει από τον πατέρα του, μέλος του Ιππικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου, τα μυστικά της Ιππασίας

Ο λιλιπούτειος ιππέας μαθαίνει από τον πατέρα του, μέλος του Ιππικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου, τα μυστικά της Ιππασίας

Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί 30 μέλη οι οποίοι διαθέτουν συνολικά 54 άλογα.

Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Βλαχάβας, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Αργαλαβίνης, γραμματέας ο Μιχάλης Μάνος, ταμίας ο Σταύρος Παλιαχάνης και μέλος ο Παναγιώτης Κερασίδης.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Ζώα, Ιππικός Σύλλογος: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.