Το μήνυμα των μαθητών του Λυκείου Ασβεστοχωρίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (Βίντεο)

Πολλά λέγονται τα τελευταία χρόνια για τις παρελάσεις που πραγματοποιούνται στις εθνικές μας επετείους. Στο Ασβεστοχώρι, οι μαθητές του Λυκείου του επιφύλαξαν κατά τη φετινή 25η Μαρτίου μία έκπληξη προς τους θεατές της παρέλασης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Πιθανόν θέλοντας να στείλουν κάποιο μήνυμα, χωρίς να αναφέρουν τους αποδέκτες του, την ώρα που έφτασαν μπροστά στους επισήμους, σταμάτησαν και άρχισαν να ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο.

Επρόκειτο για μία απόφαση των μαθητών που έλαβαν την ώρα που συγκεντρώθηκαν για την παρέλαση και την υλοποίησαν με άκρα μυστικότητα χωρίς να την πουν ούτε καν στους καθηγητές τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι, μηδενός εξαιρουμένου ξαφνιάστηκαν, όταν είδαν τον διμοιρίτη τους να σταματάει και να δίνει παράγγελμα προσοχής, όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει πριν από την παρέλαση, και να ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο. Ακόμη και τα μέλη της φιλαρμονικής του Ασβεστοχωρίου, όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό βίντεο του testasv.local, άργησαν να καταλάβουν τι συνέβη και συνέχισαν να παιανίζουν, μέχρι τη στιγμή που ο μαέστρος της, προέτρεψε να σιγήσουν…

Όσο για την αντίδραση των παρευρισκόμενων στην αυθόρμητη αυτή ενέργεια των μαθητών; Μάλλον την επικρότησαν αν κρίνουμε από το θερμό χειροκρότημά τους και τα συγχαρητήρια που έδιναν μετά το τέλος της παρέλασης στους… απρόβλεπτους εφήβους μας.

Ακολουθεί το βίντεο ολόκληρης της παρέλασης στο Ασβεστοχώρι. Στο 7ο λεπτό είναι το σημείο που περνούν οι μαθητές του Λυκείου…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Βίντεο, Εκπαίδευση, Επέτειοι - Εκδηλώσεις Μνήμης, Επίκαιρα θέματα, Λύκειο: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.