Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι ο πρώτος Ασβεστοχωρίτης που εκλέγεται στο Εθνικό Κοινοβούλιο

ΒαρτζόπουλοςΒουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με τη Νέα Δημοκρατία, εκλέχθηκε στις 7 Ιουλίου ο ψυχίατρος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Γεννήθηκε το 1957, γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνη, και της Φανής Λιχριδά, φιλολόγου με καταγωγή από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Μαυρομάτη, Νοσηλεύτρια ΤΕ και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, δικηγόρο, τον Χρυσόστομο, φοιτητή και τη Δανάη, μαθήτρια.

Τελείωσε με Άριστα (19 9/10) το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Καβάλας, πέρασε πρώτος στην Ιατρική ΑΠΘ το 1975, υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών και αποφοίτησε με Άριστα (9) το 1981.

Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και Κολωνίας και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Βόννης το 1990.

Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ επί σειρά ετών.

Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος και Επιστημονικός Υπεύθυνος ιδιωτικής Ψυχιατρικής Κλινικής.

Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.

Ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας (πρόεδρος Τοπικής, πρόεδρος Νομαρχιακών, πρόεδρος Διοικούσης Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής γραμματεύς Πολιτικού Σχεδιασμού).

Πολιτεύθηκε στη Β’ Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 2000.

Στη Δημόσια Διοίκηση θήτευσε ως Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας από το 2004-2009.

Υπηρέτησε ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011-2012.

Το 2012 ορίσθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης, της οποίας υπήρξε επικεφαλής για περίπου 2,5 χρόνια, οπότε παραιτήθηκε, για να πολιτευτεί στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε καταταχθεί τρίτος με 18.000 σταυρούς (πρώτος επιλαχών).

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.