Εγκαινιάζονται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η Βιβλιοθήκη και η Σκηνή Θεάτρου των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

  Βιβλιοθήκη1Tο νέο κτίριο που θα στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και τη Σκηνή Θεάτρου των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου (επί των οδών Καποδιστρίου και Πεσόντων Ηρώων) εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. 

ΒιβλιοθήκηΓια την ιστορία επισημαίνουμε πως το οικόπεδο στο οποίο κτίστηκε το κτήριο ανήκε στον αείμνηστο Ασβεστοχωρίτη Ηρακλή Σιαμάρη, ο οποίος το παραχώρησε δωρεάν -όταν του ζητήθηκε από μέλη του ΑΣΑ (Αθλητικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου)- προκειμένου να γίνει εκεί γήπεδο μπάσκετ. Αργότερα -μετά την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο ιδιόκτητο γήπεδο της Νέας Γενεάς- στον παραχωρηθέντα χώρο κατασκευάστηκαν λυόμενες σχολικές αίθουσες και κατόπιν εκεί κτίστηκε το κτήριο που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Πιστεύουμε λοιπόν πως η δημοτική αρχή οφείλει προς τιμήν του Ασβεστοχωρίτη δωρητή να ονομάσει το νέο κτήριο “Ηρακλής Σιαμάρης”.

                                                                                                        Νίκος Γιώτης

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.