Θεατρική παράσταση για την προσφυγιά και μετανάστευση των Ελλήνων

Ζωγραφιές μαθητών της Δ΄1 τάξης οι οποίοι έγραψαν και παραμύθι για τους πρόσφυγες

Οι μαθητές της Δ΄1 τάξης ζωγράφισαν και έγραψαν παραμύθι για τους πρόσφυγες

Θεατρική παράσταση με τίτλο: “Έλληνες… Προσφυγιά και Μετανάστευση” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.

Η παράσταση δίδεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+” μακραίωνη μεταναστευτική και προσφυγική πορεία του Ελληνισμού, που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου, καθώς μία από τις ενότητες στις οποίες δραστηριοποιείται είναι η μετανάστευση.

ζωγραφιές που έκαναν οι μαθητές της Δ΄1 τάξης που έγραψαν και ένα παραμύθι για τους πρόσφυγες

Ζωγραφιά μαθητών της Δ΄1 τάξης για τους πρόσφυγες

Στην παράσταση συμμετέχουν μαθητές από τη Γ, Δ, Ε, και Στ τάξη. Υπεύθυνη είναι η εκπαιδευτικός Όλγα Ρουμελιώτου και στη διδασκαλία των χορών η γυμνάστρια Μαρίνα Πασχάλη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου, με την ευκαιρία της παράστασης για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, κάλεσε μαθητές και γονείς να προσφέρουν είδη γραφής-ζωγραφικής για τα παιδιά-πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη. Κατά την Γιορτή της Άνοιξης (http://www.asvestohori.gr/?p=5909) το Σαββατοκύριακο,  θα συγκεντρώνονται στα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου, τετράδια, μπλοκ, μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, προκειμένου -όπως αναφέρει στο κάλεσμά του- “να κάνουμε λίγο πιο ανοιξιάτικες και χρωματιστές τις ημέρες των παιδιών που ήρθαν από τον πόλεμο”.

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Θέατρο, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.