Συμμετοχή του χορευτικού Τμήματος Ενηλίκων Ασβεστοχωρίου του Κ.Ε.Π.Α.Π. στο “Φεστιβάλ Πράγας 2015”

ΤσεχίαΣτην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που υπηρετούν και προωθούν ποικιλοτρόπως τον Πολιτισμό, γνωρίζοντας καλά πως αυτή είναι η μεγαλύτερη “αντίσταση” στην παγκοσμιοποίηση, μέσω της οποίας τα τελευταία χρόνια ορισμένοι προσπαθούν να… ισοπεδώσουν πολιτισμικές αξίες και παραδόσεις αιώνων. Είναι, ίσως, ένας τρόπος να δηλώσουν “παρών” μέσω του Πολιτισμού, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η Κοιτίδα του Πολιτισμού της Γηραιάς Ηπείρου.

Περίτρανο παράδειγμα για τα παραπάνω αποτελούν και οι χορευτικοί σύλλογοι του Ασβεστοχωρίου, που επιτελούν αξιοζήλευτο έργο. Ορισμένοι δε από αυτούς, ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη από οικονομική άποψη περίοδο καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά μέλη τους να παρουσιάσουν τη… δουλειά τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Όπως το χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων Ασβεστοχωρίου του Κ.Ε.Π.Α.Π. το οποίο οποίο αυτές τις ημέρες εκπροσωπεί την κωμόπολή μας και τη χώρα μας στην Τσεχία και ειδικότερα στο “Φεστιβάλ Πράγας 2015”, στο οποίο συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από αρκετές χώρες της γης.

Τσεχία 1Από την παρέλασή του στους δρόμους του Nachod που έγινε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ είναι και οι παραπάνω φωτογραφίες, που μας έστειλαν ηλεκτρονικά από την Τσεχία μέλη του χορευτικού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι μετέβησαν στην Πράγα, με δικά τους μάλιστα έξοδα, προκειμένου να προβάλλουν τους παραδοσιακούς χορούς μας.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επέτειοι - Εκδηλώσεις Μνήμης, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.