Εκδρομή της Χορωδίας Ασβεστοχωρίου σε Κόκκινο Νερό και Στόμιο – Προσκύνημα σε δύο Ιερές Μονές

Αναμνηστική φωτογραφία των εκδρομέων στην είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο Λάρισας

Αναμνηστική φωτογραφία των χορωδών-εκδρομέων στην είσοδο της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας 

Η καθιερωμένη εκδρομή των μελών της Χορωδίας Ασβεστοχωρίου, με τα χρήματα που συγκέντρωσαν τραγουδώντας την παραμονή Χριστουγέννων στις γειτονιές της κωμόπολης το “Χιόνια στο Καμπαναριό”, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου. Φέτος οι χορωδοί επέλεξαν να μεταβούν στο Κόκκινο Νερό και το Στόμιο Λαρίσης καθώς και σε δύο Ιερές Μονές: του Αγίου Δημητρίου Κισσάβου και του Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας.

Λουτήρες στο Κόκκινο Νερό

Λουτήρες στο Κόκκινο Νερό

Τα μέλη της χορωδίας επισκέφτηκαν αρχικά την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου σε υψόμετρο 180 μέτρων, κοντά στο χωριό Στόμιο, περίπου 50 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την πνευματική παρουσία και τις ομιλίες του μακαριστού γέροντα Αθανασίου Μυτηληναίου, όπου παρακολούθησαν μέρος της Θείας Λειτουργίας. Κατόπιν μετέβησαν στο χωριό Κόκκινο Νερό γνωστό για τα ιαματικά του νερά και στη συνέχεια στο Στόμιο στο οποίο αρκετοί κολύμπησαν, ενώ όλοι γευμάτισαν και διασκέδασαν τραγουδώντας φυσικά (κάτι που έκαναν, άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής τους).

Αναμνηστική φωτογραφία των χορωδών-εκδρομέων στην είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο Λάρισας

Αναμνηστική φωτογραφία χορωδών-εκδρομέων στην είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο Λάρισας

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με στάση στην Καρίτσα Πιερίας και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Χορωδίας για την άρτια διοργάνωση και αυτής της εκδρομής.

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Χορωδίας, Επίκαιρα θέματα, Ψυχαγωγία. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.