Μια ιστορία 20 χρόνων στο Ασβεστοχώρι – 20η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

 Η Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου, υπό τη διεύθυνση του Παντελή Τερεζάκη, στην τελευταία Χορωδιακή Συνάντηση που έγινε στο Λατομείο “Αργυρώ”, τον Ιούνιο του 2009

Ευχάριστες μουσικές -και όχι μόνο- στιγμές από το παρελθόν αναμένεται να αναβιώσουν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, στο πλαίσιο της 20ης Χορωδιακής Συνάντησης Δημοτικών Σχολείων που διοργανώνουν τα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου.

Η Χορωδία των σχολείων της κωμόπολής μας κλείνει φέτος τα 20 χρόνια της κι έχει προσκαλέσει όλους του χορωδούς – μαθητές που συμμετείχαν κατά τις δύο αυτές δεκαετίες ως μέλη της στις δραστηριότητές της.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη το βράδυ στο πλαίσιο της 20ης Χορωδιακής Συνάντησης, αρχικά θα βρεθούν στην εξέδρα της αυλής των Δημοτικών Σχολείων μας η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου, η Παιδική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου και η Παιδική Χορωδία του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια θα τραγουδήσει η Παιδική Χορωδία των Σχολείων μας, υπό τη διεύθυνση του δημιουργού της Παντελή Τερεζάκη και τη συμμετοχή σ’ αυτήν της πλειονότητας των 272 χορωδών – μαθητών που συμμετείχαν κατά τα 20 αυτά χρόνια (όσων φυσικά είναι εδώ, γιατί μεγάλος αριθμός απ’ αυτούς λείπουν εκτός Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό για εργασία ή σπουδές), παλιά, γνώριμα κι αγαπημένα τραγούδια που κατά καιρούς τραγουδήθηκαν και σημάδεψαν την παρουσία της. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι χορωδοί που φοιτούσαν στην Στ’ τάξη πριν από 20 χρόνια είναι τώρα 32 χρονών!

Το μόνο δυσάρεστο σ’ αυτήν τη μουσική γιορτή είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί όπως, μέχρι το 2009, στο φυσικό χώρο δράσης της και Πολιτισμού γενικότερα για το Ασβεστοχώρι, δηλαδή στο Λατομείο “Αργυρώ”. Καλό είναι το βράδυ της Πέμπτης να απαιτηθεί από τους “δημοτικούς άρχοντες” που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση η επιστροφή της Χορωδιακής Συνάντησης το 2016, στο φυσικό της χώρο.

Νίκος Γιώτης

 

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.