“Ο Χορός του Θανάτου” από τη Θεατρική Ομάδα “Μηχανή”

 

Στιγμιότυπο από προηγούμενη θεατρική παράσταση της “Μηχανής”

Η Θεατρική Ομάδα “Μηχανή” παρουσιάζει την Παρασκευή (8 μ.μ.), Σάββατο (8 μ.μ.) και Κυριακή (7 μ.μ.), 8, 9 και 10 Μαΐου αντίστοιχα, στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ (1849-1912) “Ο Χορός του Θανάτου”.

Σ΄ ένα απομονωμένο νησί του βορρά, μέσα σ΄ ένα κυκλικό φρούριο χτισμένο από γρανίτη, ζουν ο λοχαγός Έντγκαρ και η σύζυγός του Άλις, πρώην ηθοποιός. Φιλονικούν για τα ίδια και τα ίδια θέματα, σαρκάζουν και ειρωνεύονται ο ένας τον άλλον, πλήττουν ταυτόχρονα.
Παραμονές της εικοστής πέμπτης επετείου του γάμου τους, έρχεται για επίσκεψη ο Κουρτ, ο νέος διευθυντής του λοιμοκαθαρτηρίου του νησιού, παλιός φίλος του λοχαγού αλλά και εξάδελφος της Άλις καθώς και νεανικό της ειδύλλιο. Αυτή η επίσκεψη πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις στο ζευγάρι καθώς ο καθένας τους προσπαθεί να τον μετατρέψει σε σύμμαχό του.
Ποιο σπαθί κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Κερδίζει κανείς σ΄ αυτόν τον πόλεμο; Πώς θα τελειώσουν ή θα συνεχιστούν αυτές οι σχέσεις;
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άγγελος Κωνσταντίνου: Έντγκαρ
Αναστασία Χατζηαστερίου: Άλις
Κώστας Μεταλλίδης: Κουρτ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Λίλια Λύτρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Σύνθια Γεροθανασίου
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λίτσιου
Βιντεοκλίπ: Βάσω Φλωρίδη
Σχεδιασμός διαφημιστικού υλικού: Θωμάς Κατσάνας
Γραμματειακή υποστήριξη: Μαρία Παπανικολάου

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

*Η Θεατρική Ομάδα “Μηχανή” λειτουργεί υπό την μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και έχει την έδρα της στο Ασβεστοχώρι.

Ιδρύθηκε το 1986 από τη Λίλια Λύτρα. Τα πρώτα μέλη της ομάδας ήταν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ασβεστοχωρίου. Από το 2002 λειτουργεί μόνο ως ομάδα ενηλίκων.
Σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη-ηθοποιούς. Σκηνοθετεί η Λίλια Λύτρα και συνεργάζονται στα σκηνικά και κοστούμια η Σύνθια Γεροθανασίου και ο Στράτος Τσαγκαρής, στη μουσική ο Παντελής Τερεζάκης, ο Γιώργος Τσακαλίδης, ο Γιώργος Bandoek Αποστολάκης και η Λίλα-Μυρτώ Μανώλα, στη χορογραφία η Εύρη Σαββουλίδου, στην επιμέλεια προγράμματος ο Στράτος Τσαγκαρής, στα φώτα και στον ήχο η Όλγα Κανή, ο Θωμάς Κατσάνας και η Βάσω Φλωρίδη. 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Το 1995 έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Θεάτρου Τέχνης και απέσπασε το Α’ Βραβείο-Καρόλου Κουν (“Η Βεγγέρα” του Ηλ. Καπετανάκη).

Το 1996 έλαβε μέρος στους ίδιους Αγώνες και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (“Τα Επτά Θηρία και ο Καραγκιόζης” του Μάρκου Ξάνθου).

Το 2002 έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Θεάτρου του Υπουργείου Παιδείας και απέσπασε το Β’ Πανελλήνιο Βραβείο (“Κύκλωπας” του Ευριπίδη).

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Θεατρική Ομάδα "ΜΗΧΑΝΗ", Πολιτισμός, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.