Αναστάτωση στα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου λόγω αδυναμίας τουριστικού γραφείου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Στον “αέρα” βρίσκεται η σχολική εκδρομή των δύο δημοτικών σχολείων στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, λόγω αδυναμίας ταξιδιωτικού γραφείου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Αναστάτωση επικρατεί και σε άλλα δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, που έχουν υπογράψει σύμβαση με το ίδιο πρακτορείο και έδωσαν ήδη προκαταβολές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου, Νίκο Βουδρισλή, το σχολείο τους μαζί με το 2ο δημοτικό σχολείο Ασβεστοχωρίου έκλεισαν συμφωνία για την τριήμερη εκδρομή της ΣΤ’ τάξης για την Αθήνα και έδωσαν στο πρακτορείο περίπου 9.700 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 14.000 ευρώ.

Πρόσφατα μάθαμε ότι ένα σχολείο που έκλεισε εκδρομή στο εξωτερικό με το ίδιο πρακτορείο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και οι μαθητές έμειναν μετέωροι. Σε επικοινωνία που είχαμε εμείς με το ταξιδιωτικό γραφείο λάβαμε, πριν από δύο μέρες, μια επιστολή που δεν εξηγεί, αν θα πάρουν οι γονείς πίσω τα χρήματά τους παρά μόνο ότι δεν θα γίνει η εκδρομή” ανέφερε ο διευθυντής.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έγραφε: ‘δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκδρομής της 22ας Μαΐου, λόγω της αναπόφευκτης διακοπής των εργασιών του τουριστικού γραφείου μας, έπειτα από τα δυσφημιστικά σε βάρος μας δημοσιεύματα του τύπου’” υπογράμμισε ο κ. Βουδρισλής.

Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τους μαθητές” είπε.

Το θέμα απασχολεί και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς τα τέσσερα σχολεία που έχουν το πρόβλημα ανήκουν σε αυτήν.

Πάντως, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια καταγγελία.

Η εκδρομή του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου είχε προγραμματιστεί με σκοπό να επισκεφτούν 106 μαθητές και συνοδοί το ελληνικό κοινοβούλιο και περιελάμβανε δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο σε σχολείο του Ασβεστοχωρίου. Είχε προηγηθεί το Λύκειο της κωμόπολης πριν από τέσσερα χρόνια και ειδικότερα η 1η του τάξη, οι μαθητές της οποίας αν και είχαν πληρώσει, σε πρακτορείο τουρισμού, προκαταβολή για εκδρομή στην Κέρκυρα, οι υπεύθυνοί του λίγες μέρες πριν την αναχώρηση εξαφανίστηκαν με αποτέλεσμα η εκδρομή να ματαιωθεί και τα παιδιά να χάσουν τα χρήματα της προκαταβολής.

Ελπίζουμε στην περίπτωση των Δημοτικών Σχολείων τουλάχιστον να επιστραφούν τα χρήματα της προκαταβολής μιας και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο το ποσό των 9.700 ευρώ!

testasv.local

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Καταγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.