Το αδιαχώρητο στην επετειακή γιορτή για την 25η Μαρτίου

H χορωδία της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου

H χορωδία της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η ανακαινισμένη “Κοινοτική Αίθουσα” Ασβεστοχωρίου, για μία εκδήλωση πολιτισμού όπως η επετειακή για την 25η Μαρτίου, αφού το κοινό της Κωμόπολής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τη γέμισε ασφυκτικά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που την παρακολούθησαν όρθιοι! Αρκετοί μάλιστα που έφτασαν μετά την έναρξή της, με έκπληξη διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε χώρος να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ούτε καν όρθιοι και αποχώρησαν…

Τμήμα Ενηλίκων ΚΕΠΑΠ

Το Τμήμα Ενηλίκων Ασβεστοχωρίου του Κ.Ε.Π.Α.Π.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση που αποζημίωσε τους θεατές της αφού συνδύαζε ιστορία και παράδοση και δίκαια όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν καταχειροκροτήθηκαν από το -“διψασμένο”- για τέτοιες εκδηλώσεις κοινό.

Το Τμήμα Ενηλίκων του Μουσικοχορευτικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου

Το χορευτικό του Μουσικοχορευτικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου

Η εκδήλωση άρχισε με λεπτομερή ιστορική αναδρομή από τον εκπαιδευτικό, Παντελή Τερεζάκη. Στη συνέχεια η μεικτή χορωδία Ασβεστοχωρίου και η χορωδία της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ασβεστοχωρίου

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ασβεστοχωρίου

Το χορευτικό της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου

Το χορευτικό της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου

Τη «σκυτάλη» πήραν χορευτικά συγκροτήματα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Ειδικότερα, χόρεψαν τα εξής χορευτικά: το Τμήμα Ενηλίκων Ασβεστοχωρίου του Κ.Ε.Π.Α.Π., το Τμήμα Χορτιάτη Κ.Ε.Π.Α.Π., του Μουσικοχορευτικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ασβεστοχωρίου, της Ενοριακής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Γέφυρας “Άγιος Γεώργιος”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρου.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Νίκος Γιώτης

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επέτειοι - Εκδηλώσεις Μνήμης, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.