Πρεμιέρα της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης Ασβεστοχωρίου με το «Σινεμά ο Παράδεισος»

DSC_2062

Με την προβολή δύο κινηματογραφικών ταινιών, που έχουν χαρακτηριστεί ως “παγκόσμια αριστουργήματα της έβδομης τέχνης”, η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Ασβεστοχωρίου ανοίγει το Μάρτιο την αυλαία της νέας αίθουσας εκδηλώσεων στο ανακαινισμένο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου (πρώην Κοινοτική Αίθουσα), που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Στην πρεμιέρα, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 8 το βράδυ ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, θα αναφερθεί στην έναρξη της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης Ασβεστοχωρίου και στη συνέχεια θα προλογίσει την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος», παραγωγής 1989 σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε και πρωταγωνιστές τους Φιλίπ Νουαρέ, Σαλβατόρε Κάσιο και Ζακ Περίν. Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την συγκινητική ιστορία ενός αγοριού που ζει σε μια μικρή ιταλική πόλη στα χρόνια που ακολουθούν αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κέντρο αναφοράς για όλα τα συμβάντα και τα δρώμενα στην μικρή αυτή πόλη είναι ο κινηματογράφος, το «Σινεμά ο Παράδεισος» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της.

Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ το κινηματογραφικό έπος του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo» με πρωταγωνιστές τους Άζα Μπάτερφιλντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Σάρα Μπάρον Κοέν που προτάθηκε το 2012 για έντεκα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τα πέντε εξ αυτών. Η ταινία περιγράφει με ευαισθησία τα βιώματα ενός μικρού αγοριού που ζει μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού. 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.