Θεματοφύλακας της ιστορίας και της παράδοσης του Ασβεστοχωρίου το Γυμνάσιό του – Βράβευση μαθητών του από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης

 

Παραμύθι

Στιγμιότυπο από το παραμύθι – θεατρικό με τίτλο: “Το δένδρο που θρόιζε ιστορίες του Ασβεστοχωρίου”

Την εξαιρετική δουλειά σε βάθος που γίνεται στο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου, όχι μόνον από πλευράς γνώσεων που απορρέουν από τα μαθήματα, αλλά και όσον αφορά στην τοπική ιστορία και παράδοση, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι θεατές της εκδήλωσης με τίτλο: “Από τον παππού στο γιο, απ’ τη γιαγιά στην κόρη… Ασβεστοχώρι”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Ήταν μία εκδήλωση με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του Ασβεστοχωρίου, που ευαισθητοποίησε και άγγιξε συναισθηματικά, όλους όσοι την παρακολούθησαν με τον συγκερασμό του παρελθόντος και του μέλλοντος, της παράδοσης του Ασβεστοχωρίου! Του παρελθόντος που εκφράστηκε μέσα από τα μέλη της μικτής Χορωδίας της κωμόπολής μας με ιστορία πολλών δεκαετιών και του ελπιδοφόρου μέλλοντος που αποτελούν οι μαθητές οι οποίοι καθοδηγούμενοι από δραστήριους εκπαιδευτικούς τους, έστειλαν με τα δρώμενά τους ένα μήνυμα: ότι το Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεματοφύλακες της τοπικής ιστορίας και παράδοσης…

Χορωδία

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι διοργανωτές της, καθηγητές και γονείς, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Σύλλογο, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα, που περιλάμβανε ομιλία της φιλολόγου Αναστασίας Χατζηαστερίου με θέμα: “Το Ασβεστοχώρι μέσα από την παράδοση”, παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία Ασβεστοχωρίου κι ένα μοναδικής έμπνευσης ευρηματικό, ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει την τοπική ιστορία, παραμύθι – θεατρικό με τίτλο: “Το δένδρο που θρόιζε ιστορίες του Ασβεστοχωρίου”, από εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου, συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και πιάνου.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της βράβευσης από τον πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Δαρδαβέση, των δύο πρώτων σε επίδοση μαθητών από κάθε τμήμα του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου. Επρόκειτο για ένα ακόμη δείγμα ευαισθησίας της Αδελφότητας προς τους νέους του Ασβεστοχωρίου, μετά την πολύ μεγάλη οικονομική συμβολή της στην κατασκευή του κτηρίου του παραρτήματος της ΧΑΝΘ στο Ασβεστοχώρι και αξίζουν στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου για αυτές τις πρωτοβουλίες θερμά συγχαρητήρια.

Εκ μέρους του Γυμνασίου η διευθύντριά του Αικατερίνη Αφεντούλη, επέδωσε στον κ. Δαρδαβέση τιμητική πλακέτα και ένα αντίγραφο βιβλίου με τίτλο: “Ιστορία του Ασβεστοχωρίου” που εκδόθηκε το 1957.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής:

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν

Επώνυμο μαθητή Όνομα μαθητή Όνομα πατέρα Μέσος όρος

Τμήμα Α1 Aλαμπουρνός Νικόλαος Αντώνιος 19 6/15

Γκιολδέλης Κυριάκος Νικόλαος 19 5/15

Τμήμα Α2 Mπάτζου Ζωή Γεώργιος 19 11/15

Μωυσίδου Αναστασία-Μαρία Νικόλαος 19 6/15

Τμήμα Α3 Τσακίρογλου Αλεξάνδρα Θεόδωρος 19 10/15

Φερεντίνου Στυλιανή Δημήτριος 19 7/15

Τμήμα Β1 Νούσια Χαριτίνη Ιωάννης 19 9/15

Σαριγιάννη Ελένη Ιωάννης 19 4/15

Τμήμα Β2 Βασιλειάδης Στέφανος Σπύρος 19 8/15

Ζάχαρη Βαία Σταύρος 19 6/15

Τμήμα Β3 Λεπτοκαρίδου Κυριακή Ηρακλής 19 13/15

Τσιπίδης Παναγιώτης-Επαμεινώνδας Θεόδωρος 19 13/15

Τμήμα Γ1 Σιτσιάνη Όλγα Χαρίλαος 20

Αλαμπουρνού Μαρία Αντώνιος 19 3/13

Τμήμα Γ2 Λιόγκου Δημήτριος Βασίλειος 19 6/13

Καδέρη Κωνσταντίνα Μιχαήλ 19 5/13

Κεπαπτσίδου Σταυρούλα-Αθηνά Αθανάσιος 19 5/13

Τμήμα Γ3 Ανδρονιάδης Θεμιστοκλής Απόστολος 19 8/13

Κακατέλης Ιωάννης Στέφανος 19 1/13

Θερμά συγχαρητήρια  σε όλους τους βραβευθέντες για τις επιδόσεις τους, σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και στους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Γυμνάσιο: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Χορωδίας, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.