Νηπιαγωγεία Ασβεστοχωρίου – Ομιλία με θέμα: «Το μεγάλωμα ενός παιδιού, ένα μοναδικό ταξίδι»

13 (2)

Το διδακτικό προσωπικό του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Ασβεστοχωρίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε, ομιλία-συζήτηση για τα μέλη του Συλλόγου με θέμα την γονεϊκότητα.

Χαρήκαμε πολύ που είδαμε και αρκετούς μπαμπάδες ανάμεσα στους εικοσιπέντε γονείς που συμμετείχαν. Μπαμπάς και μέλος του Συλλόγου είναι άλλωστε και ο ομιλητής και συντονιστής της συνάντησης, ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής δρ. Ηλίας Ανδρεουλάκης,

121 (2)

Ο κ. Ανδρεουλάκης με μεστό, επιστημονικό λόγο αλλά και με ανθρώπινη ζεστασιά οργάνωσε και υποστήριξε μια πολύ δημιουργική συζήτηση. Εστίασε στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών από την βρεφική ως και τη νηπιακή ηλικία καθώς και στις ψυχικές διεργασίες και τα βιώματα που κινητοποιούνται στους ίδιους τους γονείς όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις διάφορες δυσκολίες και προκλήσεις στο μεγάλωμα ενός παιδιού.

Κατέληξε στο καθησυχαστικό συμπέρασμα ότι τα παιδιά μας δεν χρειάζονται τον «τέλειο» γονιό, φτάνει μόνο να προσπαθούμε να είμαστε «αρκετά καλοί», να αποδεχτούμε το ότι προσπαθώντας για το καλύτερο θα κάνουμε αναπόφευκτα αλλά και απαραίτητα «λάθη». Σημασία έχει να σκεφτόμαστε πάνω σε αυτά λειτουργώντας ευαίσθητα και συνειδητά ως γονείς και προσφέροντας στα παιδιά μας τον χρόνο και την αγάπη μας!

Οι γονείς μιλήσαμε για τις εμπειρίες μας, μοιραστήκαμε προβληματισμούς, μας λύθηκαν απορίες με έγκυρο τρόπο, νιώσαμε όλοι «συνταξιδιώτες» στο μεγάλωμα των παιδιών μας.

 Ελένη Μήτσιου

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Νηπιαγωγείο: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.