Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ασβεστοχωρίου πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή της

Μνημόσυνο

Με μεγάλη προσέλευση κατοίκων του Ασβεστοχωρίου, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών της κωμόπολής μας, πραγματοποίησε, όπως κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ετήσια γιορτή της.

Στην αρχή της εκδήλωσης, τελέστηκε μνημόσυνο για τους ιδρυτές, δωρητές, συνδρομητές και μέλη της Φιλοπτώχου.

Ζωή Μπάγγου - Αργύρα

Ακολούθησε ομιλία της προέδρου της, Ζωής Μπάγγου – Αργύρα, η οποία έκανε λεπτομερή αναφορά στις δωρεές που έγιναν κατά το προηγούμενο έτος προς την Αδελφότητα και απολογισμό των πεπραγμένων της.

Κατόπιν βραβεύτηκαν φοιτητές που είναι δημότες Ασβεστοχωρίου και εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κατά τη χρονιά αποφοίτησής τους από το Λύκειο, οι οποίοι ήταν οι Παναγιώτης Γούβης, Ζωή Θεοδωρή, Ζαχαρένια Θεολόγη, Βασίλειος Θεολόγης, Αικατερίνη Κοζίδου, Ζωή Κωσταβασίλη, Δάφνη Μήλιου, Κωνσταντίνος Μίλκας, Μαρία Παρλάκογλου, Χριστόφορος Σίππας, Γεώργιος Φαρίνης, Στέφανος Χατζηπαναγιώτου.

Στ. Χορτατσιάνη

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα, από την Σταυρούλα Χορτατσιάνη, που είναι από τα παλιότερα μέλη της και το οποίο έγραψε η ίδια.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών είναι ο αρχαιότερος σύλλογος του Ασβεστοχωρίου που λειτουργεί σήμερα (ιδρύθηκε το 1906) με μεγάλη προσφορά στις δύσκολες περιόδους που πέρασαν οι κάτοικοί του.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ασβεστοχωρίου. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.