Ο συνδημότης μας γιατρός Ηλίας Κωνσταντινίδης, για το βελονισμό και τη συμβολή του στο αδυνάτισμα

Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης στο ιατρείο του με τον Νίκο Γκάλη
Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης στο ιατρείο του με τον Νίκο Γκάλη

Θεωρείται ο πρώτος διδάξας βελονισμό, ο δάσκαλος των γιατρών, ο “γκουρού” του βελονισμού στην Ελλάδα, ο λεγόμενος “μάγος” του Άρη τη χρυσή εποχή του μπάσκετ, επί Γκάλη, Γιαννάκη, Ιωαννίδη (έκανε βελονισμούς στους παίκτες πριν από τους αγώνες), ο άνθρωπος που έκανε θεραπείες σε καλλιτέχνες, πολιτικούς, ακόμα και σε… πρωθυπουργό. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει το βελονισμό στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα σε γιατρούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (F.U.Berlin), διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού Ελλάδος (εκπαιδεύει γιατρούς στο βελονισμό) και γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού. Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους συνδημότες μας, το όνομα του οποίου είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Ο λόγος για τον ιατρό Ηλία Κωνσταντινίδη, γνωστό στους περισσότερους συμπολίτες μας τον οποίο οποίο γνώρισα στο πλαίσιο τηλεοπτικής μου εκπομπής πριν από 22 χρόνια και από τότε παρακολουθώ διαρκώς τα επιτεύγματά του…

Με αφορμή ορισμένες θολές και συγκεχυμένες καταστάσεις, όπως εμφανίζονται στον τύπο για το βελονισμό, αλλά κυρίως όλα αυτά που γράφονται περί αδυνατίσματος (ένεκα καλοκαιριού και… παραλίας) μέσω του βελονισμού, του ζήτησα ορισμένες διευκρινίσεις τις οποίες παραθέτω, αφού προηγουμένως θέλησα να πληροφορηθώ για το λόγο που αφιερώθηκε σ’ αυτόν και τον υπηρετεί:

“Ο κάθε ιατρός” λέει ο κ. Κωνσταντινίδης, “διαγράφει μία συγκεκριμένη πορεία. Εγώ αφιερώθηκα στο βελονισμό και τον υπηρέτησα και τον υπηρετώ, ως μία επιστήμη, καθημερινά, γνωρίζοντας πλήρως τις δυνατότητές μου, αλλά και το πλαίσιο του βελονισμού. Γι’ αυτό και έγραψα το 1986, το πρώτο βιβλίο βελονισμού για γιατρούς, και το 2009 το πρώτο σύγγραμμα βελονισμού στην Ελλάδα”.

Άραγε το σώμα μας αποκαλύπτει τα μυστικά του; Θα μπορούσαν αυτά τα μυστικά να χρησιμοποιηθούν στο αδυνάτισμα;

Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι κατηγορηματικός: “Ναι, το σώμα αποκαλύπτει τα μυστικά του, μέσω των ειδικών σημείων που έχει στην επιφάνειά του, δηλαδή στο δέρμα. Κι αυτό μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αυτό, για παράδειγμα στο αδυνάτισμα, κάτι που ενδιαφέρει κυρίως τις γυναίκες κυρίως, τώρα που θέλουν να εμφανιστούν στις παραλίες. Στο προσωπικό μου ιατρείο χρησιμοποιώ τα κατάλληλα σημεία για βελονισμό και ηλεκτροβελονισμό, συνήθως με μεγάλη επιτυχία”, απαντάει.

Ο βελονισμός ειδικών σημείων κάνει εύκολο το αδυνάτισμα

frontpic[2]

Κι όσο για το στόχο του βελονισμού στο αδυνάτισμα; “Ο βελονισμός ειδικών σημείων τόσο στο σώμα, όσο και στο αυτί, κάνει εύκολο το αδυνάτισμα”, επισημαίνει. “Στόχος είναι η διακοπή της όρεξης και η ελαχιστοποίηση των βουλιμικών κρίσεων, καθώς και η σύσφιξη και η λιπόλυση, ώστε το σώμα να χάσει βάρος και να μη χαλαρώσει”.

– Δηλαδή κυρίως η γυναίκα, αλλά και ο άνδρας κολακεύεται από το αποτέλεσμα;

– Ναι η πείρα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών δείχνει, ότι το άτομο μένει ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα και κυρίως γίνεται ευτυχισμένο.

– Υπάρχουν κάποιες ακόμη δράσεις του βελονισμού σχετικά με το αδυνάτισμα;

– Ο βελονισμός, πέραν των προαναφερόμενων, αποτοξινώνει τον οργανισμό, μέσω των απεκκριτικών οδών και αφυπνίζει τη λεπτίνη ουσία, δηλαδή την υπεύθυνη ουσία για το αδυνάτισμα.

Επίσης αλλάζει η μεταβολική ικανότητα του οργανισμού, αφού και νηστικό να έμενε το άτομο, δεν θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλη απώλεια βάρους, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Test παχυσαρκίας

Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης στο ιατρείο του με τον δημοφιλή ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου
Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης στο ιατρείο του με τον δημοφιλή ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου

– Από τι εξαρτάται πόσα κιλά μπορούν να χάσουν κάποιοι μέσω του βελονισμού, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. έξι εβδομάδων;

– Αυτό εξαρτάται από το σωματότυπο της γυναίκας ή του άνδρα και από τα αποτελέσματα του Test παχυσαρκίας, που εκτελούν οι δύο διαιτολόγοι του προσωπικού μας κέντρου βελονισμού στη Θεσσαλονίκη. Πάντως κατά μέσο όρο χάνουν δύο κιλά την εβδομάδα, δηλαδή δώδεκα κιλά σε έξι εβδομάδες, χωρίς δίαιτες πείνας, με την κατάλληλη για τον καθένα δίαιτα, εφόσον τα άτομα είναι υπέρβαρα. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον εξειδικευμένο βελονισμό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και κάτι άλλο. Το αδυνάτισμα έχει δύο φάσεις. Το γρήγορο αδυνάτισμα, το οποίο διαρκεί από 40-100 ημέρες και στη συνέχεια το αργό αδυνάτισμα και η συντήρηση, που διαρκεί μερικούς μήνες.

– Πόσες συνεδρίες βελονισμού απαιτούνται;

– Τον πρώτο μήνα χρειάζονται εννέα θεραπευτικές συνεδρίες και από εκεί και πέρα μία συνεδρία την εβδομάδα. Αργότερα στη φάση του αργού αδυνατίσματος χρειάζονται δύο συνεδρίες το μήνα.

╬▒╧Β╬╖╧Γ8– Πως είστε σίγουρος κ. Κωνσταντινίδη, για τα αποτελέσματα;

– Το βλέπω κάθε μέρα. Δυστυχισμένοι άνθρωποι μετατρέπονται σε ευτυχισμένες οντότητες…

– Δηλαδή με το βελονισμό του αδυνατίσματος βελτιώνεται και η ψυχική σφαίρα του ατόμου;

– Φυσικά. Αδυνάτισμα χωρίς νευροφυτική ισορροπία και ελαχιστοποίηση του άγχους, δεν γίνεται. Ο ιατρικός βελονισμός επιφέρει απόλυτη ισορροπία μεταξύ συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος και κυρίως αυξάνει τις ορμόνες ευτυχίας, δηλαδή τις νευροορμόνες.

– Όπως τα λέτε, ο βελονισμός είναι ένα θαύμα της φύσης;

– Όχι το σώμα μας είναι το θαύμα. Απλά ο βελονισμός εκμεταλλεύεται τα «μικρά παραθυράκια» του σώματός μας, αρκεί να είναι ο γιατρός κατάλληλα εκπαιδευμένος.

– Ο κόσμος ενδιαφέρεται για το βελονισμό;

– Αρκετοί ενδιαφέρονται, γι’ αυτό υπάρχει και το ενδιαφέρον των γιατρών για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Άλλοι τον αποκλείουν τελείως, γιατί έχουν λανθασμένη εικόνα για τις θεραπείες και το θεραπευτικό χάπι. Δηλαδή τη θεραπεία την εξαρτούν μόνο από το φάρμακο. Τέλος άλλοι, οι νεωτεριστές, ψάχνουν τη γνώση στο διαδίκτυο και είναι οι πλέον ενημερωμένοι. Αλλά πρέπει να προσέξουν, πρέπει να επιλέξουν μόνο γιατρό και αυτός να είναι σίγουρα κατάλληλα και πλήρως εκπαιδευμένος.

– Όλα αυτά τα κέντρα βελονισμού που ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια, προέρχονται από δικούς σας μαθητές γιατρούς;

– Ναι στην πλειονότητά τους είναι δικοί μου μαθητές και της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας μας, που απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους καθηγητές- εισηγητές βελονισμού.

– Αξίζει ο κόπος να μάθει ο κάθε γιατρός βελονισμό;

– Ναι, εφόσον έχει την κατάλληλη διάθεση και στόχευση και εφόσον δεν είναι μεγαλογιατρός, χωρίς περισσευούμενο χρόνο για τέτοιου είδους θεραπείες.

Ο βελονισμός είναι ακίνδυνος στα χέρια εξειδικευμένου ιατρού

site[1]– Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός, όπως ένα φάρμακο ή μια εγχείρηση, με παρενέργειες;

– Ο βελονισμός δεν έχει παρενέργειες, γιατί είναι αφάρμακη μέθοδος. Όμως συγχρόνως είναι και μία ήπια επεμβατική ιατρική. Αυτό σημαίνει, ότι είναι ακίνδυνος μόνο στα χέρια εξειδικευμένου ιατρού, ενώ στα χέρια ενός άσχετου προς την ιατρική επιστήμη μπορεί να καταστεί μερικές φορές και επικίνδυνος. Κι αυτό οφείλεται συνήθως στην έλλειψη γνώσης ανατομίας και στη μη δυνατότητα διαφοροδιάγνωσης.

Οι βελόνες είναι λεπτές, χωρίς αυλό από εξευγενισμένο ατσάλι, και συγχρόνως πολύ ευλύγιστες. Αυτές εμφυτεύονται με ειδικό τρόπο στο δέρμα και γι’ αυτό δεν πονούν. Μετά τη χρήση τους πετιούνται σε ειδικά κλειστά δοχεία απόρριψης. Άρα είναι μίας χρήσεως, προαποστειρωμένες και κατάλληλα σφραγισμένες. Ανοίγεται η συσκευασία μόνο την ώρα της χρήσης.

Για ερωτήσεις που αφορούν τον ιατρικό βελονισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310.221150 και 6973.307470 ή μέσω του e-mail: dieta100@otenet.gr. Επίσης πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν από το site: www.dietaclub.gr, και το FB: Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού – Κέντρο Παχυσαρκίας Κωνσταντινίδης Ηλίας.

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Ιατρικά θέματα - Άρθρα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.