Γιορτή παραολυμπιακών αθλημάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου*

 DSC02040[1]

 Σε παραολυμπιακά αθλήματα, μαζί με αθλητές παραολυμπιονίκες και γυμναστές της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, πήραν μέρος περίπου 65 μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου.

DSC02100[1]

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά, είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές απέναντι στα άτομα με αναπηρίες, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στην ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με τα παραολυμπιακά αθλήματα. “Οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται ως ισότιμα τα άτομα με προβλήματα, ενώ μαθαίνουν από τον αγώνα τους να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να αγωνίζονται για την ζωή”, δήλωσε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Νίκος Βουδρισλής.

DSC02065[2]

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ομάδες πετοσφαίρισης καθιστών, καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, γκολμπολ και μπότσια, ενώ μαζί τους συναγωνίστηκαν και μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκδήλωση έλαβε τον χαρακτήρα γιορτής όταν μετά τα αγωνίσματα ακολούθησαν χοροί από όλους τους μαθητές των σχολείων, καθώς και ομιλίες των παραολυμπιονικών στην αίθουσα εκδηλώσεων.

DSC02063[2]

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, Τάνια Τογκελίδου, η εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος αγωγής υγείας που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γυμναστές, στο πλαίσιο του οποίου γίνονται συζητήσεις, διοργανώνονται δράσεις και πρότζεκτ σχετικά με την διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον αποκλεισμό.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

 *Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

 

 

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αθλητισμός, Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.