Συμπόσιο Χορευτικών Συλλόγων στο Ασβεστοχώρι

 

Ορισμένες από τις παραδοσιακές Ασβεστοχωρίτικες φορεσιές που εκτίθενται στην αίθουσα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Γυναικών Ασβεστοχωρίου

Ορισμένες από τις παραδοσιακές Ασβεστοχωρίτικες φορεσιές που εκτίθενται στην αίθουσα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Γυναικών Ασβεστοχωρίου

Με τη συμμετοχή χορευτών από 25 Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μακεδονίας και τη Θεσσαλίας πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Μαϊου, στο Ασβεστοχώρι,  το 13ο Συμπόσιο Χορευτικών Ομάδων, που διοργανώνει ο Μουσικοχορευτικός – Λαογραφικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου. Πρόκειται για ένα «χορευτικό αντάμωμα» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε άλλη περιοχή. Για μία ξεχωριστή παραδοσιακή γιορτή μουσικής και χορού, κατά την οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 400 χορευτές, οι οποίοι μετά την άφιξή τους, που υπολογίζεται γύρω στις 10.30 – 11 το πρωί, θα μεταβαίνουν κατά ομάδες στην αίθουσα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Ασβεστοχωρίου, στην οποία εκτίθενται παραδοσιακές Ασβεστοχωρίτικες φορεσιές καθώς και άλλα παραδοσιακά αντικείμενα. Στη συνέχεια θα ενημερώνονται, στον ίδιο χώρο, για την ιστορία του Ασβεστοχωρίου, καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την ιστορική μας κωμόπολη.

Κατόπιν θα επισκέπτονται τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, που είναι κτισμένος το 18ο αιώνα. Ακολούθως θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα και στη 1 το μεσημέρι θα μεταβούν στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου για γεύμα συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από οργανοπαίκτες και χορούς από διάφορες περιοχές.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Μουσικοχορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου, Επίκαιρα θέματα, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.