Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στο δάσος Κουρί

DSC_1062DSC_1006Γέμισε ποδήλατα την Κυριακή το δάσος Κουρί, στο πλαίσιο του 1ου Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας “1000 ΔΕΝΤΡΑ Kouri xco Challenge”. Επρόκειτο για αγώνα ορεινής ποδηλασίας ελεύθερης συμμετοχής (open) τον οποίο διοργάνωσε το Α.Σ. “1000 ΔΕΝΤΡΑ’’ και συμμετείχαν 150 ποδηλάτες.

DSC_1010DSC_0996Η εκκίνηση δόθηκε στην περιοχή “Παλιαχάνοβα”, δηλαδή εκεί όπου βρίσκεται η 1η βρύση του δάσους (που έχει στερέψει επειδή δεν υπήρξε καμία μέριμνα από το δήμο για τον καθαρισμό της πηγής της που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω).
DSC_1048DSC_1039Ο αγώνας περιλάμβανε τέσσερις γύρους των 6,3 χιλιομέτρων (καταφύγιο – ορειβατική καλύβα – στροφή Πρ. Ηλία – παλιό λατομείο “Ομόνοιας” – επιστροφή στην αφετηρία) με δύο χιλιόμετρα προεκκίνηση (συνολικά 27 χιλιόμετρα), σε υψόμετρο 350-500 μέτρων.
DSC_1029Οι ποδηλάτες, που προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αγωνίστηκαν σε δασικούς δρόμους (περίπου τριών χιλιομέτρων) και μονοπάτια (περίπου τριών χιλιομέτρων). Μια διαδρομή που εποπτευόταν από έμπειρους κριτές και διασώστες, η οποία παρόλο που δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές παρουσιάζει πολλές εναλλαγές, με όμορφα και τεχνικά σημεία, που ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς ποδηλάτες.

DSC_1053Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, ήταν η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η κινητοποίηση για την προστασία και διάσωση των περιαστικών δασών της Θεσσαλονίκης.

DSC_1054Επρόκειτο για μια πραγματική γιορτή του αθλήματος και είναι κρίμα που δεν ενημερώθηκε γι αυτήν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος μάλλον αγνοεί τις ομορφιές του δάσους Κουρί (ενός από τα ελάχιστα δάση βελανιδιάς της Β. Ελλάδος), αφού δεν έκανε σ’ αυτό κατά τα 3,5 χρόνια της θητείας του, το παραμικρό έργο. Ούτε καν το πιο απλό, δηλαδή τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των μονοπατιών του, από τα οποία διέρχονται καθημερινά αρκετοί πεζοπόροι και ποδηλάτες.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.