Γενέθλια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ασβεστοχωρίου

Τα 20ά γενέθλιά του γιόρτασε στις 8 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ασβεστοχωρίου.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας, όπως ήταν φυσικό, τα μέλη του Συλλόγου έκοψαν την επετειακή τούρτα και θυμήθηκαν πολλές από τις δραστηριότητές τους, κοινωνικές και ψυχαγωγικές που πραγματοποίησαν μέσω του Συλλόγου κατά την 20ετή αυτή δημιουργική του πορεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες σε κυρίες που διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ο Σύλλογος κατά τις δύο δεκαετίες λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου, αιμοδοσίες, ενώ διοργάνωσε εκδρομές εκπαιδευτικού, αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Κάθε χρόνο, κατά τη δεύτερη Κυριακή του Μάη που γιορτάζεται η γιορτή της Μητέρας, διοργανώνει, με μεγάλη επιτυχία, λαϊκό αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετέχουν παιδιά αλλά και ενήλικες.

Ορισμένες κυρίες - μέλη του Συλλόγου ενώ ετοιμάζονται να σβήσουν τα κεριά για τα 20ά γενέθλιά του

Ορισμένες κυρίες – μέλη του Συλλόγου ενώ ετοιμάζονται να σβήσουν τα κεριά για τα 20ά γενέθλιά του

Επίσης έχει αναπτύξει τμήματα ζωγραφικής σε γυαλί και πηλό, κεντήματος χειρός και μηχανής, ραψίματος παραδοσιακών στολών και φορεσιών, κλασσικής ζωγραφικής, αγιογραφίας, μπατίκ και μεταξοτυπίας, τεχνικής παλαίωσης εικόνων, χειροποίητων κοσμημάτων, ψηφιδωτών κ.α.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ασβεστοχωρίου, όμως, διαθέτει και τμήμα παραδοσιακών χορών. Από το πρώτο διάστημα της δημιουργίας του έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις του νομού Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η φήμη του για τις καταπληκτικές εμφανίσεις του έγινε γνωστή και εκτός των συνόρων μας, με αποτέλεσμα επί σειρά ετών να προσκαλείται και να συμμετέχει στο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.