Στα “λευκά” το Ασβεστοχώρι – Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Το Ασβεστοχώρι στα "λευκά"

Το Ασβεστοχώρι στα “λευκά”

Το Κουρί χιονισμένο

Το Κουρί χιονισμένο

Τελικά οι “προβλέψεις” δύο ηλικιωμένων Ασβεστοχωριτών που μου έλεγαν με βεβαιότητα πριν από ένα μήνα, ότι φέτος, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά θα χιονίσει στο Ασβεστοχώρι, και μάλιστα ο ένας υποστήριζε πως θα κάνει και βαρύ χειμώνα (με κριτήριο ο ένας τους καρπούς των βελανιδιών και ο άλλος των αγριοαχλαδιών – γκορτσιών), κάτι που, ευτυχώς, δεν είχαμε νοιώσει μέχρι χθες, επαληθεύτηκαν σήμερα το πρωί. Μία ώρα έντονης χιονόπτωσης ήταν αρκετή ώστε να κάνει την κωμόπολή μας να ντυθεί στα “λευκά” προς ευχαρίστηση των παιδιών κυρίως, πολλά από τα οποία ντύθηκαν καλά και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να… απολαύσουν το παιχνίδι τους στα χιόνια και να κάνουν και χιονάνθρωπους.

Πολλοί κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου αλλά και της Θεσσαλονίκης προτίμησαν την ανάβαση στο δάσος Κουρί και στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, από όπου απολάμβαναν τη μοναδική θέα του χιονισμένου Ασβεστοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Αν και η χιονόπτωση παρουσιάζει ύφεση, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του Ασβεστοχωρίου, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε από πηγές του Δήμου το στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι οι υπηρεσίες της να καταφέρουν να “ανοίξουν” όλους τους δρόμους που οδηγούν στα σχολεία και ιδίως προς το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στα “Μπουλουβάνια”, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών σ’  αυτά και να λειτουργήσουν κανονικά. Οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση υπάρξει από πλευράς Δήμου θα την αναρτήσουμε στο testasv.local.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικά, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.