Υπαίθριο κουρείο στο προαύλιο της εκκλησίας

DSC00623 Η ζέστη ήταν αφόρητη για μία ακόμη μέρα. Πριν μεσημεριάσει η θερμοκρασία είχε ήδη ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Αρκετοί συμπολίτες και συμπολίτισσές μας πηγαινοέρχονταν, όπως κάθε πρωί Σαββάτου στο κοιμητήριο του Ασβεστοχωρίου για άναμμα καντηλιών και καθαριότητα των τάφων. Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται προς το  Κοιμητήριο, το μάτι μου έπεσε σε μία σκηνή από το μακρινό παρελθόν που δεν είχα ξαναδεί, αλλά είχα ακούσει από παλαιότερούς μου. Στο σκιερό εκείνο μέρος είχε στηθεί ένα πρόχειρο… υπαίθριο κουρείο, όπου ο συμπολίτης μας συνταξιούχος κουρέας Δημήτρης (Τάκης) Κρυσταλλάς, κούρευε έναν άλλον συμπολίτη μας. Όπως τον κούρευε επί δεκαετίες στο κουρείο του, συνεχίζει ακόμη και τώρα. Ανιδιοτελώς – πλέον – ίσως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, που πολλοί επιδεικνύουν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, προς συνανθρώπους μας.

DSC00621Αφού λοιπόν “επιστρατεύτηκε” μία καρέκλα από την αίθουσα δεξιώσεων της εκκλησίας, ο συνταξιούχος συμπολίτης μας έβγαλε από την τσάντα του τα απαιτούμενα σύνεργα και κούρεψε τον φίλο του, όπως χαρακτήρισε τον συμπαθή Παναγιώτη. Εκείνος με τη σειρά του, μετά το κούρεμα, αφού κοιτάχτηκε στο φορητό καθρέφτη, τον ευχαρίστησε και έφυγε ανανεώνοντας το… ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα.

Όπως φαίνεται η κρίση μας φέρνει πιο κοντά και δείχνουμε ποικιλοτρόπως τη συμπαράστασή μας όπου και όποτε μπορούμε.

Συγχαρητήρια στον Τάκη Κρυσταλλά για την ευαισθησία του και τον ευχαριστούμε για την όμορφη αυτή εικόνα από το παρελθόν που μας χάρισε…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.