Επιμορφωτική Συνάντηση Comenius στο Ασβεστοχώρι

Την 4η Επιμορφωτική Συνάντηση Comenius στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορόσημα και Μνημεία» διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Στη Συνάντηση έδωσαν το “παρών” 20 εκπαιδευτικοί από τις άλλες 6 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).

Την 1η μέρα οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έκαναν περιήγηση σε μνημεία της Θεσσαλονίκης με ξεναγούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου. Οι μαθητές με δρώμενα και τραγούδια ζωντάνεψαν την ιστορία των μνημείων και πρόσφεραν πολύ όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού.

Τη 2η μέρα οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Οι μαθητές τους υποδέχτηκαν θερμά στην είσοδο του σχολείου με ένα τραγούδι και ένα κλαδάκι πασχαλιάς.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μετέβησαν  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν ετοιμάσει μια εκδήλωση με μουσική, τραγούδια και χορούς. Τους καλωσόρισε ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Βουδρισλής, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών του δήμου μας Ιφιγένεια Τσιρά, και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και επί σειρά ετών διευθυντής του συγκεκριμμένου σχολείου, Κομνηνός (Νάκης) Μαντάς. 

Κατόπιν προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο – αφιέρωμα στις προηγούμενες επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στη Σουηδία. Στο τέλος του αφιερώματος μαθητές πρόσφεραν ένα φυτό ελιάς σε κάθε συντονιστή ως σύμβολο ειρήνης και σοφίας.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και μια εξαιρετική παράσταση μαύρου θεάτρου με θέμα την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Τέλος η χορωδία του σχολείου χάρισε σε όλους υπέροχες μελωδικές στιγμές.

Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα και την ποικιλία των μαθητικών παρουσιάσεων και δεν σταματούσαν να συγχαίρουν τους μαθητές.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις τάξεις, συνομίλησαν με τους μαθητές, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και είδαν τις εργασίες που είχαν κάνει.

Και οι μαθητές όμως ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη αυτή και ήταν χαρούμενοι γιατί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να ρωτήσουν και να μάθουν για τα άλλα σχολεία και να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στα αγγλικά ή στα γερμανικά.

Ακολούθησε συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του προγράμματος και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων και γεύμα στο σχολείο.

Το βράδυ επισκέφτηκαν τη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης καλεσμένοι του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος του στρατηγού, σμήναρχος Σταύρος Σιδηρόπουλος και συζήτησε μαζί τους κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε.

Την 3η μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στο Λιτόχωρο και στην παραλία της Κατερίνης.

Την 4η μέρα κάθε αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν διάφορες πτυχές της Ελλάδος και του ελληνικού πολιτισμού και όπως έλεγαν θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους αυτές τις εικόνες.

Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ελληνική φιλοξενία, ζεστασιά και αγάπη και εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση, την ποιότητα των εργασιών, τις ικανότητες των μαθητών μας και τη άριστη συνεργασία των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.