Τέσσερα ορφανά γατάκια ζητούν φιλόζωους να τα “υιοθετήσουν”

 

Τα παιδιά της γειτονιάς “υποδέχθηκαν” και φροντίζουν με περισσή αγάπη τους καινούργιους μικρούς τους… φίλους

Τα εντόπισαν πριν από 3 εβδομάδες τα πιτσιρίκια της γειτονιάς (οδού Σοφούλη) που άκουσαν το ασταμάτητο νιαούρισμά τους το οποίο όπως ήταν φυσικό τα… προσέλκυσε. Επρόκειτο για 4 νεογέννητα γατάκια στην άκρη του δρόμου. Αμέσως σήμαναν “συναγερμό” αφού τέτοια εμπειρία ήταν γι αυτά πρωτόγνωρη. Αναζήτησαν λοιπόν τρόπους διάσωσής τους απευθυνόμενοι σε κάποιους γονείς, αλλά και σε φιλόζωους γείτονες, οι οποίοι δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους τα παρέλαβαν από το σημείο όπου βρέθηκαν, αφού ρωτώντας έμαθαν ότι η μητέρα τους βρέθηκε το πρωί της ίδιας μέρας νεκρή (μάλλον δηλητηριασμένη).

Τάισμα με τη σύρριγγα και καθαριότητα των ζώων, υπό την επίβλεψη της Φανής Χατζηδιονυσίου

Στη συνέχεια στήθηκε… ολόκληρη επιχείρηση διάσωσής τους. “Επιστρατεύθηκε” ένα πλαστικό κασελάκι στο οποίο στρώθηκαν πανιά το οποίο αποτελεί από τότε το προσωρινό τους σπίτι. Κάθε 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, συγκεντρώνονται τα παιδιά (όταν δεν έχουν μάθημα) και υπό την επίβλεψη της Φανής Χατζηδιονυσίου, στο μπαλκόνι της οποίας φιλοξενούνται, τα ταΐζουν γάλα με σύριγγες που η φιλόζωη γειτόνισσά τους τα χορηγεί.

Όλη αυτή η “ιεροτελεστία” γίνεται καθημερινά και είναι εξαιρετική η εικόνα να βλέπεις την αγάπη με την οποία αυτά τα παιδιά περιβάλλουν τους “μικρούς τους αυτούς φίλους”.

Με τη φροντίδα που τα παρασχέθηκε τα γατάκια επέζησαν και όλοι πλέον σκεπτόμενοι το μέλλον τους αναζητούν φιλόζωους “αναδόχους”, γιατί κατά τις επόμενες μέρες αναμένεται να αρχίσουν να βγαίνουν από την προσωρινή φωλιά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν γι αυτά.

Όποιος λοιπόν θέλει να “υιοθετήσει” κάποιο, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Χατζηδιονυσίου στο τηλέφωνο 2310.358700.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Ζώα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.