Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν,  στο Ασβεστοχώρι, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της κωμόπολης, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου.

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασίες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου) από τις 7.30 ως τις 10.30 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασίες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5.30 θα γίνουν αρτοκλασίες. Αμέσως μετά, γύρω στις 6 θα γίνει περιφορά των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ακακίου, στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης, συνοδεία παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων της, καθώς και του Ιππικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου.

Μόλις καταλήξει η περιφορά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο του Ασβεστοχωρίου, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις, με παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και το παραδοσιακό κουρμπάνι.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Έθιμα, Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Επίκαιρα θέματα, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.