“Κόντρα” στην κρίση και τα μνημόνια οι Ασβεστοχωρίτες γιόρτασαν με τον πατροπαράδοστο τρόπο το Πάσχα

DSC_1137[1]Τα μνημόνια και το γεγονός ότι οι Έλληνες και φέτος είναι, εξαιτίας τους, φτωχότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν στάθηκε ούτε φέτος εμπόδιο ώστε να γιορτάσει η πλειονότητά τους τη Λαμπρή με τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο.

DSC_1130[1]Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Ασβεστοχώρι, όπου πολλοί κάτοικοί του, έψησαν τον παραδοσιακό οβελία ή διάφορα άλλα εδέσματα και γλέντησαν, ξεχνώντας αυτή τη μέρα τα “μνημονιακά” τους προβλήματα. Κάποιοι άλλοι προτίμησαν τα εξοχικά τους σπίτια για να περάσουν την ξεχωριστή, για την ορθοδοξία, αυτή γιορτή.

Και μετά το Πασχαλινό γεύμα, ξεφάντωμα με τραγούδι (καραόκε) και χορό

Και μετά το Πασχαλινό γεύμα, ξεφάντωμα με τραγούδι (καραόκε) και χορό

Αξιοσημείωτο είναι ότι παλιότερα στο Ασβεστοχώρι το κατ’ εξοχήν φαγητό της Λαμπρής ήταν το φρικασέ αρνάκι ή κατσικάκι, ή το κατσικάκι στο ταψί, που το έψηναν στους φούρνους του χωριού, οι οποίοι ήταν ανοιχτοί τη μέρα εκείνη, αποκλειστικά για ψήσιμο φαγητών. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως το ψήσιμο του οβελία “επικράτησε” και στην κωμόπολή μας.

                                                                                                                 Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Έθιμα, Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.