Το Ασβεστοχώρι συναντά… την Ευρώπη. Επιμορφωτική επίσκεψη μαθητών του Λυκείου μας στην Ιταλία

Οι αποστολές των 5 χωρών που συμμετείχαν στην επιμορφωτική συνάντηση της Ιταλίας, σε αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στον καθεδρικό ναό D΄uomo (Μιλάνο)

Την πόλη Bergamo και άλλες πόλεις της βόρειας Ιταλίας επισκέφθηκαν μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου Ασβεστοχωρίου (1ο ΓΕΛ Χορτιάτη) συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Comenius.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 10 Μαρτίου και οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από το Καλλιτεχνικό Σχολείο: Scuola d’ arte Andrea Fantoni.

Θέμα του project αυτού ήταν: «Η γυναίκα στην Ευρώπη στο παρελθόν και σήμερα» και συμμετείχαν μαθητές από 5 κράτη: Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία και την οικοδέσποινα Ιταλία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία της κουλτούρας, της νοοτροπίας και της θέσης της γυναίκας διαχρονικά στις χώρες που συμμετέχουν.

Η ξενάγηση – φιλοξενία κρίνεται από όλους τους συμμετέχοντες της ελληνικής ομάδας ως ιδιαίτερα θερμή.

Η ελληνική ομάδα μπροστά στη Σκάλα του Μιλάνου

Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής αυτής εβδομάδας έγιναν συναντήσεις – παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών στο χώρο του Σχολείου αλλά και επισκέψεις στην παλαιά πόλη του Bergamo, στο Μιλάνο και στη Βενετία όπου οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν. Εκτός των άλλων δημιουργήθηκαν φιλίες, ανταλλάχθηκαν απόψεις για πολλά θέματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 14 Απριλίου 2013 στη χώρα μας, όπου το Λύκειο Ασβεστοχωρίου περιμένει με ανυπομονησία και χαρά να ανταποδώσει τη φιλοξενία.

Το πρόγραμμα Comenius στο οποίο συμμετέχει το Λύκειό μας συνεχίζεται…

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Λύκειο: Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.