Χειμώνας τέλος. Ο μοναδικός στα χρονικά που δεν χιόνισε στο Ασβεστοχώρι

Από τη μία το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 13:02 ώρα Ελλάδας ή 11:02 ώρα Γκρίνουιτς) της Τετάρτης 20 Μαρτίου άρχισε και επίσημα η άνοιξη του 2013 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο βρίσκεται και η χώρα μας.

Η αρχή της άνοιξης, από αστρονομική πλευρά, συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες.

Το Ασβεστοχώρι χιονισμένο. Φέτος δεν χιόνισε και δεν υπήρξε ανάλογη εικόνα

Αν και στο παρελθόν υπήρξαν χρονιές που χιόνισε στο Ασβεστοχώρι ακόμη και άνοιξη, εντούτοις πρέπει να επισημάνουμε πως το ενδεχόμενο αυτό, όσο θα περνούν οι μέρες, θα ελαχιστοποιείται.

Είναι χαρακτηριστικό πως ουδέποτε στα προηγούμενα 100 χρόνια, πέρασε ένας χειμώνας χωρίς να χιονίσει ούτε μία φορά στην κωμόπολή μας. Αυτό το επιβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο και η αιωνόβια συμπολίτισσά μας Σοφία Γκαραγκούνη.

Αλλαγή του κλίματος θα πείτε… Πιθανόν. “Ό,τι και να συμβαίνει μας βοήθησε ο Θεός να κάψουμε λιγότερο πετρέλαιο”, είπε ηλικιωμένος συμπολίτης μας όταν τον ρωτήσαμε σχετικά…

Μάταια όλο το χειμώνα περίμεναν οι πιτσιρικάδες να χιονίσει, να κλείσουν τα σχολεία και να επιδοθούν στον “αγαπημένο” τους χιονοπόλεμο και να… γλυτώσουν και τα μαθήματα μιας – δυο ημερών. Δεν πειράζει. Προείχε η οικονομία που έκανε η οικογένειά τους στα έξοδα για τη θέρμανση. Όσο για το χιονοπόλεμο; θα τον απολαύσουν ίσως του χρόνου…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.