Φιλοξενία Κυπρίων μαθητών στο Ασβεστοχώρι

 

Έλληνες και Κύπριοι μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες στο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου

Στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής- αδελφοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος ΕΝΟ, το 1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι φιλοξένησε (13-17 Μαρτίου), 15 μαθητές/τριες και τρεις καθηγήτριες συνοδούς από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου Λευκωσίας. Οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών/τριών του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου, που με μεγάλο ενθουσιασμό δέχτηκαν να μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

 

Από την άφιξη των Κυπρίων μαθητών στο αερδρόμιο “Μακεδονία”

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, τους Κύπριους μαθητές/τριες και τις καθηγήτριές τους υποδέχθηκαν πολλοί γονείς, μαθητές/τριες και οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, Αικατερίνη Αφεντούλη (διευθύντρια του Γυμνασίου), Σταυρούλα Τσέλιου και Αναστασία Χατζηαστερίου. Την επόμενη ημέρα από την άφιξή τους οι μαθητές/τριες από την Κύπρο παρακολούθησαν τα μαθήματα της πρώτης ώρας στο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου, παρουσίασαν το πρόγραμμα που εκπόνησαν, τραγούδησαν τραγούδια ελληνικά και κυπριακά, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του δήμου μας και ξεναγήθηκαν από την αντιδήμαρχο Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας την Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ.

 

Παρουσίαση του προγράμματος των Κυπρίων μαθητών στο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου και ξεναγήθηκαν.

Το Σάββατο παρακολούθησαν την κεντρική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν όλων των φιλοξενούμενων σχολείων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μια εκδήλωση με πολλή μουσική και χορό, τόσο από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης όσο και από τα σχολεία της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους προγράμματος, “ήταν ένα εξαιρετικό πενθήμερο, με εποικοδομητικές εμπειρίες και βιώματα, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα “φανερωθούν” εν καιρώ. Τον Απρίλιο είναι η δική μας σειρά να “ζήσουμε” την ίδια εμπειρία της ζεστής φιλοξενίας από τις οικογένειες των μαθητών/τριών του “αδελφού” πια σχολείου της Κύπρου”.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Γυμνάσιο: Δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.