Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου στις Πρώτες Βοήθειες

Στιγμιότυπο από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου στις πρώτες βοήθειες

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης καθώς και της σχολικής ζωής, οι καθηγητές του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου συμμετέχουν ατομικά σε διάφορες ημερίδες και σεμινάρια.

Ως σύλλογος όμως ζήτησαν και πραγματοποίησαν ταχύρυθμη επιμόρφωση στις πρώτες βοήθειες από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο τετράωρες συναντήσεις με την κ. Συμεωνίδου, εθελόντρια του ΕΕΣ πάνω στις σύγχρονες αρχές πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης περιστατικών ή ατυχημάτων, που ενδέχεται να συμβούν στο σχολικό περιβάλλον Future school.

Ένα ακόμη πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 3 μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Χορτιάτη (Ασβεστοχωρίου) μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Ευγενία Ροϊδου, τα απογεύματα της Παρασκευής, βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το “Future School”, το οποίο υλοποιείται μαζί με έξι ακόμη Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το πρόγραμμα αυτό διαπραγματεύεται τις σκέψεις των παιδιών πάνω σε θέματα, που αφορούν στο σχολείο «όπως θα το ήθελαν» και πιο ειδικά τη διαχείριση της σχολικής αποτυχίας προς όφελος των μαθητών. Παιδαγωγικά υπεύθυνοι είναι στελέχη της διεθνούς Μ.Κ.Ο. eduACT και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου. Η ομάδα του Δήμου μας ανταλλάσσει σκέψεις και απόψεις με άλλες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνδιαμορφώνουν με τον τρόπο αυτό μια κοινή στάση για το σχολείο του μέλλοντος.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Γυμνάσιο: Δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Ιατρικά θέματα - Άρθρα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.