Συνομιλώντας με Ιρλανδούς μαθητές

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που δίνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius για ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων των μαθητών σχολείων που συμμετέχουν σ΄ αυτό, oι μαθητές της Στ΄2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου  συνομίλησαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου μέσω Skype,  με την Στ΄ τάξη του Σχολείου St. Michael’s της Ιρλανδίας.

Οι μαθητές παρουσίασαν πρώτα τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους και στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο σχετικά με το σχολείο, τα μαθήματα, τα χριστουγεννιάτικα έθιμα κ.α.

Στην Ιρλανδία οι μαθητές  φορούν στολή στο σχολείο. Έτσι εύλογα ρώτησαν τους δικούς μας μαθητές γιατί κι εκείνοι δε φορούσαν.

Ακόμα, στο συγκεκριμένο Ιρλανδικό σχολείο φοιτούν μόνο αγόρια κι έτσι οι δικοί μας μαθητές ρώτησαν γιατί δεν υπήρχαν κορίτσια στην τάξη, για να πάρουν την απάντηση ότι τα κορίτσια είναι στο διπλανό σχολείο.

 

Στη συνέχεια τόσο οι Ιρλανδοί όσο και οι Έλληνες τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχήθηκαν “Καλά Χριστούγεννα”.

Η επικοινωνία αυτή των μαθητών, σύμφωνα με τους δασκάλους τους, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και θα συνεχιστεί στο μέλλον ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής τους και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον πολιτισμό του άλλου.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.