Συνταγή για δύο άτομα.
ΥΛΙΚΑ
2 Πράσα
2 ποτήρια Νερό
3 κουταλιές σούπας Λάδι
Μισό κουτάλι σούπας Κόκκινο Πιπέρι
Λίγο Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα πράσα και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το πιπέρι και το αλάτι ώσπου να βράσουν.
*Συνήθως οι Ασβεστοχωρίτες το φαγητό αυτό το μαγείρευαν όταν ήθελαν να κάνουν γρήγορα ένα φαγητό και κυρίως όταν είχαν μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο αντί να το πετάξουν το κατανάλωναν βουτώντας το σ΄ αυτό, όπου γινόταν μαλακό και ιδιαίτερα εύγευστο…