Όταν το παιχνίδι των παιδιών γίνεται επικίνδυνο, εξαιτίας της αδιαφορίας των… μεγάλων

Παιχνίδι δίπλα στα σκουπίδια εν έτει 2012…

 

Όπως ήταν φυσικό η περιέργεια ώθησε τα παιδιά να “εξερευνήσουν” τα σκουπίδια

Έχουμε γράψει στο παρελθόν πως διαπιστώνουμε ότι με τον «Καλλικράτη» η μέριμνα της δημοτικής αρχής δε φτάνει σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα. Τουλάχιστον στο δικό μας δήμο. Πολλά είναι τα παραδείγματα της δυσαρέσκειας των δημοτών για ελλείψεις, ορισμένες από τις οποίες διατυπώσαμε προσωπικά στον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, κατά την πρόσφατη «συζήτησή του με τους δημότες» που πραγματοποιήθηκε στο Ασβεστοχώρι, κάτι που έπραξαν και πολλοί άλλοι συνδημότες μας.

Τα σημαντικότερα από αυτά τα δημοσιεύσαμε στο σχετικό ρεπορτάζ στο testasv.local, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης. Όπως αυτού που λαμβάνει συχνά χώρα στην οδό Σοφούλη και ίσως και σε άλλες περιοχές του Ασβεστοχωρίου, όπου οι κάδοι δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών, με αποτέλεσμα κάποιες μέρες να γεμίζουν ασφυκτικά δίνοντας την… ευκαιρία στα αδέσποτα, που έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό, να τα σκορπίσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Και ιδίως για τα παιδιά που αναγκάζονται να παίξουν δίπλα στα σκουπίδια ή πολλές φορές η περιέργειά τους τα ωθεί να τα… εξερευνήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ενδεχόμενους κινδύνους!

Κι όμως η λύση αυτού του προβλήματος είναι απλή. Κατ’ αρχήν να μην πετούν τα σκουπίδια οι δημότες όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι. Αλλά κι αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιοι έχουν μάθει να λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, που σίγουρα είναι κατακριτέος, η δημοτική αρχή πρέπει να φροντίσει να τους αυξήσει κατά έναν, δύο ή όσους θα χρειαστεί ώστε να μην ξαναϋπάρξει ανάλογη εικόνα. Γιατί όπως σωστά είπε ένας κάτοικος της περιοχής είναι καιρός ο δήμος να μεριμνήσει εκτός από το Πανόραμα που είναι η έδρα του και για τα αλλά δημοτικά διαμερίσματα, μεταξύ των οποίων και το Ασβεστοχώρι…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Καταγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.