Προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο και την εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, προσκυνηματική εκδρομή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν όσοι πιστοί συμμετάσχουν, τα λείψανα του Αγίου αλλά και τη θαυματουργή εικόνα “Άξιον Εστί” που βρίσκεται εκεί αυτό το διάστημα.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το βράδυ από το πάρκο και η επιστροφή γύρω στα μεσάνυχτα.

Η τιμή συμμετοχής είναι 5 ευρώ.

Η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», είναι μια από τις περίφημες εικόνες του Αγίου Όρους. Βρίσκεται στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, θεωρούμενη ως «κοινή εφέστιος προστάτις» εικόνα όλων των Αγιορείτικων Μονών, φέρουσα στο πλαίσιό της τις σφραγίδες και των 20 Μονών.

Επί της εικόνας αυτής έγιναν κατά καιρούς πλείστα πιστά αντίγραφα ανά ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε κάθε Μονή του Άθω. Εορτάζει με μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα τη Δευτέρα του Πάσχα και στις 11 Ιουνίου.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Προαναγγελίες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.