Έληξε η κατάληψη στα σχολεία του Ασβεστοχωρίου

Κανονικά θα γίνονται από αύριο, Δευτέρα, τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ασβεστοχωρίου, καθώς έληξε η κατάληψή τους από μαθητές, οι οποίοι ήδη αποχώρησαν από το κτηριακό τους συγκρότημα. Οι μαθητές έλαβαν την απόφαση αυτή μετά τις υποσχέσεις της αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Γιαννούδη, κατά τη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής΄του Δήμου, πως ορισμένα από τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Όπως δήλωσαν πάντως στο testasv.local, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν σε δυο βδομάδες, θα προχωρήρουν σε νέα κατάληψη.

Υπενθυμίζεται ότι κύριο αίτημα των μαθητών που πραγματοποίησαν την κατάληψη ήταν η αποπεράτωση και παράδοση του σχολικού συγκροτήματος στα “Μπουλουβάνια”, για το οποίο η τελευταία δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι πως θα παραδοθεί ως τα Χριστούγεννα. Άλλα αιτήματα που υποσχέθηκε η αντιδήμαρχος πως θα ικανοποιηθούν άμεσα, είναι η συντήρηση του κτηρίου του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο γίνονται τώρα τα μαθήματα και η λειτουργία του κυλικείου από το οποίο εξυπηρετούνται τα δύο αυτά σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί πολλοί πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ασβεστοχωρίου, μοιράζοντας παράλληλα έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συμβολή της προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων τού Λυκείου Ασβεστοχωρίου, Μαρίας Πατρώνη, αλλά και αρκετών καθηγητών, στη λήψη τής απόφασης για λήξη της κατάληψης, με την καθημερινή προτροπή τους στους μαθητές προς την κατεύθυνση αυτή.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.