Συνεχίζεται η κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ασβεστοχωρίου – Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών

Συνεχίζουν για 3η ημέρα μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ασβεστοχωρίου την κατάληψη των σχολείων τους, με κύριο αίτημα την αποπεράτωση των εργασιών και παράδοση του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή «Μπουλουβάνια».

Όπως αναφέρουν οι μαθητές σε έντυπο ενημερωτικό υλικό τους, διαμαρτύρονται «γιατί το νέο σχολείο στα «Μπουλουβάνια» δεν έχει ακόμα τελειώσει παρά τη δέσμευση του δημάρχου από το περασμένο χειμώνα ότι το Σεπτέμβριο θα λειτουργούσε κανονικά. Έτσι», όπως αναφέρουν οι μαθητές, «είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια χρονιά να κάνουμε μάθημα σε ένα σχολείο χωρίς εργαστήριο φυσικής, εργαστήριο χημείας, σε ένα σχολείο επικίνδυνο, ακατάλληλο, με σοβαρές ελλείψεις υποδομών, με μια αυλή μικρή σαν φυλακή, όπου δεν μπορούμε ούτε γυμναστική να κάνουμε γιατί ενοχλούμε τους συμμαθητές μας που κάνουν μάθημα στα κοντέινερ».

Οι μαθητές επίσης διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων, για το κλείσιμο του κυλικείου λόγω αλλαγής κυλικειάρχη κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου και διεκδικούν την οριστική δέσμευση παράδοσης του νέου σχολείου, διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας σε όλα τα τμήματα και σύνδεση στο διαδίκτυο των υπολογιστών του σχολείου.

Πολλοί μαθητές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ασβεστοχωρίου, μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους, και επέστρεψαν στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα.

Ανησυχία στους γονείς προκαλεί εκτός των άλλων και η παρουσία χθες το βράδυ στο χώρο της κατάληψης εξωσχολικών ατόμων…

Το testasv.local, προτρέπει τους μαθητές, για μία ακόμη φορά, να στραφούν σε άλλες μορφές κινητοποίησης, με ανοιχτά όμως σχολεία, ώστε να έχουν την κοινωνία του Ασβεστοχωρίου δίπλα τους, αλλά κυρίως να μη χάνουν μαθήματα.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ενώ οι μαθητές προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να πιέσει τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποπεράτωσή του, ώστε να παραδοθεί το συντομότερο το σχολικό συγκρότημα στα «Μπουλουβάνια», σήμερα το πρωί δεν υπήρχε ούτε ένα συνεργείο που να εργάζονται σ’ αυτό. Ελπίζουμε αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε πανελλαδική απεργία και απέργησαν όλοι οι εργαζόμενοι στα συνεργεία του συγκεκριμένου εργολάβου…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκπαίδευση, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.