Δ. Παπαϊωάννου: «Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή»

Ούτε χθες ήρθε η πολυπόθητη 1η νίκη της ομάδας ποδοσφαίρου της Νέας Γενεάς για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ. Και σ’ αυτό το παιχνίδι, με τη Νίκη Ευκαρπίας, η ομάδα του Ασβεστοχωρίου ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 1-0.

Στο Β΄ ημίχρονο όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της μπήκε δυνατά και… φουλάρισε τις μηχανές της, ισοφάρισε αλλά στη συνέχεια «κατέβασε στροφές» λες και οι παίκτες της δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να κατακτήσουν τη νίκη, που θα τους απομάκρυνε από την τελευταία θέση τής βαθμολογίας που μοιράζεται με δύο ακόμη ομάδες. Και σα να μην έφτανε αυτό, με την εκπνοή του αγώνα, δέχθηκε ένα γκολ απευθείας από φάουλ (από φάουλ ισοφαρίστηκε και την περασμένη Κυριακή), και έχασε κι αυτόν τον αγώνα.

Μετά και από την ήττα αυτή άρχισε να πλανάται πάνω από το Ασβεστοχώρι, ο «εφιάλτης» του περσινού σκηνικού, οπότε η ομάδα μετά από ένα κακό ξεκίνημα πάλευε ολόκληρο το Β΄ γύρο για την παραμονή της στην κατηγορία, την οποία πέτυχε σε αγώνα μπαράζ.

Καθοριστική για το μέλλον της Νέας Γενεάς στο φετινό πρωτάθλημα θεωρεί ο προπονητής της, Δημήτρης Παπαϊωάννου, την επίτευξη μιας νίκης, που «θα την… ξεμπλοκάρει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά κυρίως θα ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της», δήλωσε στο testasv.local, ερωτηθείς σχετικά.

«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή και για να γίνει αυτό πρέπει να δείξουν οι παίκτες μου εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως «για να γίνει αυτό πρέπει να μπαίνουν δυνατά και αποφασιστικά από την αρχή του αγώνα. Γιατί συνήθως στο Α΄ ημίχρονο μπαίνουν νωχελικά, ενώ στο Β΄ παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ασφαλώς, εκτός των παραπάνω, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη τύχη που ως τώρα εμείς δεν την είχαμε», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πιστεύουμε πως το παιχνίδι τής επόμενης αγωνιστικής με το Φίλυρο, ως γειτονικό ντέρμπι που είναι, ίσως ενδείκνυται για μία τονωτική νίκη που θα αναπτερώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών της ιστορικής ομάδας της κωμόπολής μας και θα αποτελέσει την αρχή μιας αξιοπρεπούς πορείας στο πρωτάθλημα…

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αθλητισμός, Απόψεις, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.