Υποσχέσεις επί… παντός στη συνάντηση – συζήτηση Καϊτεζίδη με δημότες στο Ασβεστοχώρι

Προεκλογική συζήτηση θύμιζε η συνάντηση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, με τίτλο «Συζητώ με τον δήμαρχό μου» που πραγματοποιήθηκε στο Ασβεστοχώρι, αφού οι απαντήσεις – υποσχέσεις, σχεδόν στα μισά τής θητείας του (τον Οκτώβριο κλείνουν δύο χρόνια από την εκλογή του), περιλάμβαναν τα πάντα: αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος στα «Μπουλουβάνια» ως τα Χριστούγεννα, όπου, όπως διευκρίνισε θα συστεγαστούν το Λύκειο και το Γυμνάσιο, προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ της ανακατασκευής της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων που παραμένει κλειστή από την εποχή της δημαρχίας Γεράνη, η αξιοποίηση του χώρου του Λατομείου «Αργυρώ» για την εκ νέου διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ ο δήμος σχεδιάζει, όπως είπε, να κατασκευάσει στο συγκεκριμένο χώρο θερινό Κινηματογράφο, ανάλογο με αυτούς που έχουν το Πανόραμα και η Πυλαία.

Ορισμένες άλλες απαντήσεις – υποσχέσεις του κ. Καϊτεζίδη ήταν η εγκατάσταση Δικτύου Φυσικού Αερίου στα σχολεία για φθηνότερη θέρμανσή τους, η αναδιαμόρφωση του κεντρικού Πάρκου Ασβεστοχωρίου και η κατασκευή σ’ αυτό Αναψυκτηρίου, στο χώρο όπου λειτουργούσε παλιότερα, η αξιοποίηση του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης που αγοράστηκε κατά τους τελευταίους μήνες της δημαρχίας Γεράνη έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ (!!!) και παραμένει ανεκμετάλλευτο, την προσπάθεια φύλαξης του δάσους Κουρί από τη λαθραία υλοτομία, παραχωρώντας στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ένα γραφείο στο πρώην δημοτικό κατάστημα, την από κοινού με τους συνταξιούχους πίεση προς το ΙΚΑ Ασβεστοχωρίου, για την κατά το δυνατόν αναβάθμισή του, την πίεση προς την ΕΥΑΘ για σύνδεση της κωμόπολής μας με το δίκτυό της, και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο μείζον θέμα της αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος στα «Μπουλουβάνια» που ήταν ένα από τα τέσσερα που τέθηκε προς τον δήμαρχο από το testasv.local, επιμείναμε πως ο δήμος έπρεπε και πρέπει να πιέσει τον εργολάβο να εγκαταστήσει στο χώρο, από τις 20 Ιουλίου που πληρώθηκε για τα έργα, τρία και τέσσερα συνεργεία μαζί, όπως συμβαίνει αλλού όταν πιέζει ο χρόνος, ώστε να είναι τώρα έτοιμο και να γίνονται εκεί τα μαθήματα και όχι ένα ολιγομελές συνεργείο 3 ατόμων που είδαμε προσωπικά πως δουλεύει την επομένη του αγιασμού στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου και κανένα στις 4 του μήνα που επίσης είχαμε επισκεφθεί το χώρο.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρόεδρου της Ένωσης Γονέων του πρώην δήμου Χορτιάτη, Γιάννη Γαρυφάλλου, ο οποίο αμφισβήτησε τα λεγόμενα του δημάρχου πως το σχολικό συγκρότημα στα «Μπουλουβάνια» θα παραδοθεί ως τα Χριστούγεννα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κι άλλες φορές ο κ. Καϊτεζίδης έδωσε υποσχέσεις για την αποπεράτωση του σχολείου αλλά δεν τις κράτησε, ενώ ανέδειξε και το θέμα υποβάθμισης του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου δεδομένου ότι από φέτος οι μαθητές της Εξοχής φοιτούν στο Γυμνάσιο του Χορτιάτη και όχι του Ασβεστοχωρίου, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες. Άφησε δε αιχμές για το ρόλο του δήμου και προσωπικά του κ. Καϊτεζίδη στη λήψη της απόφασης αυτής. Πρόκειται για παράνομη ενέργεια όπως ανέφερε ο κ. Γαρυφάλλου, αφού ο νόμος προβλέπει πως οι μαθητές φοιτούν στο πιο κοντινό στην οικία τους σχολείο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ασβεστοχώρι απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα, ενώ ο Χορτιάτης ακριβώς διπλάσια…

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως αν είναι κάτι παράνομο ας προσφύγουν οι φορείς του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου στις αρμόδιες αρχές ώστε να δικαιωθούν…

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές απαντήσεις του ο δήμαρχος έλεγε πως «θα προσπαθήσει» και πως… δε δεσμεύεται. Ούτε όμως άφησε παραπονούμενο κανέναν από τους ερωτήσαντες, απαντώντας αρνητικά σε κάτι…

«Για όλα είχε κάτι θετικό να πει όπως ο «Φραμπαλάς» (Θόδωρος Χριστοδούλου) παλιότερα», έλεγε χαρακτηριστικά συμπολίτης μας μετά το τέλος της συζήτησης, για να συμπληρώσει κάποιος άλλος: «υγεία νάχουμε και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε για να δούμε τι από όλα αυτά θα έχει κάνει».

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικά, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.