Εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες τον Ιούλη του 1944

Η μνήμη των 20 εκτελεσθέντων από τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Ιούλη του 1944 στο Ασβεστοχώρι, τιμήθηκε σήμερα στην ιστορική κωμόπολη.

Στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος (αλλά δεν τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης) στο χώρο της εκτέλεσης μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, από τους τρεις ιερείς του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου. Ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό τής ημέρας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μ. Γεράνη, από εκπρόσωπο των αντιστασιακών οργανωσεων και από τη μοναδική εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τίμησε την εκδήλωση, βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Παραβρέθηκαν συγγενείς και απόγονοι των πεσόντων, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και της  Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την μπάντα του Ασβεστοχωρίου.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επέτειοι - Εκδηλώσεις Μνήμης. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.