Μηνύματα ζωής σε εκδήλωση για τα παραολυμπιακά αθλήματα

 

Στιγμιότυπο από την πετοσφαίριση καθιστών

Βιωματική προσέγγιση ορισμένων παραολυμπιακών αθλημάτων, ώστε οι μαθητές/τριες, να αντιληφθούν τις δυσκολίες των αθλητών ΑΜεΑ και να συνειδητοποιήσουν πόση δύναμη ψυχής πρέπει να διαθέτουν για να υπερβούν τις δυσκολίες αυτές και να διακριθούν στο άθλημά τους, υπήρξε σήμερα κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης, στην αυλή των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου. Συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ενώ έλαβαν μέρος και μαθητές του ΕΛΕΠΑΠ με κινητικά προβλήματα, τα οποία συνοδεύονταν από τον εκπαιδευτικό Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Γιώργο Μαθά.

Οι στόχοι της εκδήλωσης, ήταν πολλοί. Οι σημαντικότεροι, όμως ήταν η καλλιέργεια του απαραίτητου σεβασμού ως προς τη διαφορετικότητα των ΑΜεΑ, η αποδοχή τους ως ισότιμα μέλη του κοινωνικού μας συνόλου, η υιοθέτηση θετικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα αυτά. Επίσης να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες των σχολείων της κωμόπολής μας από κοντά την αξιέπαινη προσπάθεια αυτών των παιδιών. Μέσα δε από τη συμμετοχή τους να πάρουν τα μηνύματα ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, όταν το πιστεύεις και το μεθοδεύεις με υπομονή, επιμονή, συστηματική προσπάθεια, ψυχικό σθένος, ισχυρή θέλησης, πίστη στις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις σου. Κυρίως όμως ότι η ζωή θέλει θάρρος και αγώνα, ότι τίποτα δεν χαρίζεται, ότι όλα κατακτώνται με πίστη και διαρκή προσπάθεια.

Στιγμιότυπο από την καλαθοσφαίριση με αμαξίδια

Τα αθλήματα  που διεξήχθησαν ήταν η πετοσφαίριση καθιστών, η καλαθοσφαίριση με αμαξίδια, το goalball (γκολμπολ), και το boccia (μπότσια). Αυτά τα αθλήματα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012 στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα γιορτής. Μιας γιορτής αφιερωμένης στη ζωή και στη χαρά του να ζεις, να αθλείσαι, να χαίρεσαι τη συντροφικότητα, την ανταλλαγή εμπειριών.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αθλητισμός, Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.