Φιλαρμονική Μπάντα-Ορχήστρα της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου

Ιδρύθηκε το 2009, με μαέστρο τον Μιχάλη Κζούνια και προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία στους νέους και στις νέες του δήμου μας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα χωρίζεται στη Συμφωνική Μπάντα και στην Μπάντα Παρελάσεως. Η Μπάντα Παρελάσεως χρησιμοποιείται για εμβατήρια, για εθνικές εορτές και παρελάσεις. Η Φιλαρμονική Μπάντα στηρίζεται στο βασικό έμψυχο υλικό της που είναι κυρίως, μαθητές-νέοι, κάτοικοι του δήμου μας, μαθητές Ωδείου και άλλων περιοχών. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των: J. Straus, J. Offenbach, J. Bizet, G.F. Handel, Nino Rota, E.Elgar, Tchaikovsky, P.Mascagni, Μάνου Χατζιδάκι, D.Shostakovich, κ.α.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα απαρτίζουν:

Τρομπέτα: Αθανασία Λιόλιου, Μιχάλης Κζούνιας, Κωνσταντίνος Κοριτσίδης, Ελένη Μακαβού. Φλάουτο: Ιουλία Εκλεκτού, Μιχάλης Τραχαλιός. Κλαρινέτο: Νικολέτα Σιβένου, Θεοδώρα Κυριακίδου, Βασιλεία Σταμούλη, Ηλίας Αντωνιάδης. Σαξόφωνο Αλτο: Κωνσταντίνος Γκουλιάρας, Γιάννης Βερύκιος. Σαξόφωνο Τενόρο: Θέμης Μαργαρίτης, Ευφώνιο: Βασίλης Μουρατίδης, Χρήστος Καλφόπουλος. Τρομπόνι: Ζήσιμος Τουμασάτος. Κρουστά: Κυριάκος Κυριακίδης, Ξένια Σταμούλη, Μαρία Καμπάκη, Δημήτρης Γαλανάκης, Αργυρώ Γραονίδου. Πιάνο: Ζαφειρούλα Καμπάκη. Φλογέρα: Γεώργιος Πουλιανίτης, Ειρηναίος Πουλιανίτης, Δαμιανός Αντωνιάδης, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Αναστάσης Γεράνης, Αναστάσης Μακάνης, Στέλλα Σιβένου.

Η ορχήστρα, συμμετείχε δίνοντας και το ρυθμό στις παρελάσεις τής 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου από την ίδρυσή της έως τώρα στο Ασβεστοχώρι, στην περιφορά τής εικόνας του Αγίου Γεωργίου το 2010 στο Φίλυρο και στον επιτάφιο στο Ασβεστοχώρι από την ίδρυσή της έως σήμερα, στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ασβεστοχωρίου το 2010 και Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου το 2011 (άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου κ.λ.π.), έδωσε δύο συναυλίες το 2010 και 2011 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου, δύο συναυλίες στη Σαμοθράκη τον Ιούλιο του 2011, συναυλίες στην κεντρική σκηνή Ονειρούπολης της Δράμας και στην Ελευθερούπολη Καβάλας το Δεκέμβριο του 2011. Συμμετείχε και έδωσε συναυλίες στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Χορτιάτη τον Αύγουστο του 2010 και του 2011, στις εκδηλώσεις Βράβευσης Ποίησης στο Φίλυρο, το Σεπτέμβριο του 2010, καθώς και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο το 2010.

Ο κ. Κζούνιας, όλα αυτά τα χρόνια, διδάσκει και διευθύνει την ορχήστρα. Όπως επισημαίνει δε, «η συμμετοχή στην πολιτιστική δράση είναι η έκφραση της ζωής που οραματίζεται η νεολαία για το μέλλον. Πολιτιστική δε δράση είναι η εκπαιδευτική πρόοδος και η καλλιτεχνική δημιουργία. Ο δήμος επιβάλλεται να ωθήσει τους μικρούς πολίτες του να οδεύουν σε πολιτιστικά μονοπάτια».

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.