Από τη Μεγάλη Δευτέρα έχει να περάσει απορριμματοφόρο

Άραγε θα άφηνε ο κ. Καϊτεζίδης να υπάρξει αυτή η κατάντια στην έδρα του, το Πανόραμα;

Δυο βδομάδες συμπληρώνονται αύριο, χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών σε περιοχή της οδού Σοφούλη στο Ασβεστοχώρι, χωρίς κανένας αρμόδιος να ενημερώσει με οποιονδήποτε τρόπο τους δημότες για την αιτία αυτής της κατάντιας.

Οι κάδοι είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτοι και χάρη στην ευσυνειδησία των κατοίκων, οι οποίοι, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο της δημοτικής αυτής απραξίας στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, κρατούν κατά το δυνατόν τα σκουπίδια στα σπίτια τους. Ειδάλλως θα είχαν ήδη σχηματιστεί «λόφοι» σκουπιδιών γύρω από τους κάδους.

Πολλοί δε αναφέρονται στις μεγαλοστομίες του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη κατά την προεκλογική περίοδο και άλλοι κάνουν λόγο για υποσχέσεις χωρίς… αντίκρισμα.

Ανεπίσημα ακούστηκε πως έχει χαλάσει το απορριμματοφόρο που είναι επιφορτισμένο με την αποκομιδή αυτής της περιοχής, και πως οι υπάλληλοι του δήμου, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν δεν μπορούν να μαζέψουν τα σκουπίδια, επειδή δεν χωράει το φορτηγό που εκτελεί προσωρινά… χρέη απορριμματοφόρου στα σημεία όπου στενεύει ο δρόμος. Αυτό κυκλοφορεί ανεπίσημα. Επίσημα τίποτε. Ούτε καν η αντιδημαρχία καθαριότητας, μπήκε στον κόπο να ενημερώσει με οποιονδήποτε τρόπο τούς δημότες τής περιοχής για τα αίτια του προβλήματος αυτού, αλλά το σημαντικότερο, είναι ότι δεν μερίμνησε ώστε να νοικιαστεί ένα άλλο μικρό απορριμματοφόρο, ώσπου να επισκευαστεί αυτό που εξυπηρετεί την περιοχή, αν τελικά το πρόβλημα είναι αυτό;

Ορισμένοι, προτείνουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να πάνε τους κάδους έξω από το δημαρχείο, κάτι που δεν αποκλείεται τελικά να συμβεί, εκτός αν φιλοτιμηθεί κάποιος να δώσει, έστω και αργά, λύση στο πρόβλημα.

Ήδη άρχισε να γίνεται λόγος για κατοίκους β’ κατηγορίας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ασβεστοχωρίου από το δήμο, ενώ άλλοι διερωτώνται αν θα γινόταν κάτι ανάλογο σε κάποια περιοχή του Πανοράματος, έδρας του δήμου όπου κατοικεί και ο κύριος δήμαρχος.

Οι ελπίδες πλέον στρέφονται σε ενδεχόμενη ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ασβεστοχωρίου, Σίμο Τάνη, που ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για τη θλιβερή αυτή κατάσταση και να δώσει εκείνος λύση στο πρόβλημα, αφού η “κεντρική” διοίκηση του δήμου δίνει την αίσθηση ότι βλέπει και αντιμετωπίζει το Ασβεστοχώρι ως επαρχία του Πανοράματος…

                                                                                                                    Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Απόψεις, Δημοτικά, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται



Powered by WordPress.