Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Λαμπρογιώτα

Νέοι και νέες από το Μουσικοχορευτικό - Λαογραφικό Σύλλογο Ασβεστοχωρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακκιάς, τραγούδησαν το αγαπημένο τραγούδι του Γ. Λαμπρογιώτα "Ένα τραγούδι είναι η ζωή"

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, τιμητική εκδήλωση, στη μνήμη  του αδικοχαμένου χοροδιδασκάλου, Γιώργου Λαμπρογιώτα, που έφυγε πριν από τρία χρόνια από κοντά μας, μετά από χειρουργική επέμβαση, σε ηλικία 40 χρόνων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΧΟΘ), του οποίου ο Γιώργος Λαμπρογιώτας, ήταν ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε σ’ αυτόν ως χορευτής, αλλά και ως χοροδιδάσκαλος των παιδικών του τμημάτων.

Ως χοροδιδάσκαλος πρόσφερε τις υπηρεσίες του, εκτός του ΧΟΘ, στο Σύλλογο Ευρυτάνων Βορείου Ελλάδος, στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακκιάς, και στο Μουσικοχορευτικό – Λαογραφικό Σύλλογο Ασβεστοχωρίου. Από τα χορευτικά αυτά εκατοντάδες ήταν οι συγχορευτές, φίλοι και συνεργάτες του, που παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση.

 

Η Εύη Λαμπρογιώτα, μίλησε για τον εκλιπόντα σύζυγό της

Η συγκίνηση έφτασε στα ύψη τη στιγμή κατά την οποία νεαροί χορευτές και χορεύτριες από το Ασβεστοχώρι και τη Λακκιά, τραγούδησαν το αγαπημένο τραγούδι του Γιώργου Λαμπρογιώτα, με τίτλο «Ένα ταξίδι είναι η ζωή». Κάτι ανάλογο συνέβη και όταν οι χορεύτριες και οι χορευτές του τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου του Ασβεστοχωρίου, τραγούδησαν το Θρακιώτικο τραγούδι «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε», ειδικά διασκευασμένο-προσαρμοσμένο από μέλη του Συλλόγου για την εκδήλωση.

Εξαιρετικό ήταν και το φωτογραφικό αφιέρωμα σε βίντεο που ετοίμασαν μέλη του Μουσικοχορευτικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ασβεστοχωρίου, το οποίο, όμως, άγνωστο για ποιο λόγο δεν προβλήθηκε ολόκληρο (9 λεπτά), γεγονός που δημιούργησε ερωτηματικά…

Στη σύζυγο του αδικοχαμένου, Γιώργου Λαμπρογιώτα, δόθηκαν από το ΧΟΘ τα αγαπημένα του τσαρούχια

Στην εκδήλωση, μίλησαν για τον εξαίρετο χοροδιδάσκαλο, εκπρόσωποι από όλους τους συλλόγους που συνεργάστηκε προσφέροντας τις υπηρεσίες του, καθώς και από χορευτικό σύλλογο του Γκρατς, της Αυστρίας, όπου, δημιουργήθηκε χορευτικός σύλλογος με ελληνική δημοτική παραδοσιακή μουσική, μετά από προτροπή του Γιώργου Λαμπρογιώτα.

Ακολούθησε χαιρετισμός τής συντοπίτισσάς μας συζύγου του, Εύης Σταμπουλή – Λαμπρογιώτα, στην οποία παρέδωσαν τα μέλη του ΧΟΘ τα αγαπημένα τσαρούχια του Γιώργου, με τα οποία πάντοτε χόρευε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από μέλη του ΧΟΘ.

                                                                                                       Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Μουσικοχορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου, Επίκαιρα θέματα, Ρεπορτάζ. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.