Ανανέωση και παραμονή στην Α΄ κατηγορία οι φετινοί στόχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ν. Γενεάς

Η ανανεωμένη Νέα Γενεά

Άνθρωποι με μεγάλη αγάπη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και γνώμονα την ανάπτυξή του στο Ασβεστοχώρι, στελεχώνουν φέτος την, υπό τον Γιάννη Γαρυφάλλου, διοίκηση της Νέας Γενεάς, οι οποίοι τόλμησαν και πραγματοποίησαν ριζική ανανέωση της ομάδας, προωθώντας παιδιά, κυρίως, από την κωμόπολή μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 21 ποδοσφαιριστές που διαθέτει φέτος η ομάδα, η πλειονότητά τους είναι κάτοικοι Ασβεστοχωρίου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, οπότε μόλις 3-4 παίκτες ήταν από την περιοχή. Δηλαδή οι διοικούντες φέτος τη Νέα Γενεά κάνουν πράξη αυτό που αναφέρει το καταστατικό τής ιστορικής ομάδας σχετικά με το σκοπό της ίδρυσής της που είναι “η παρά τη νεολαία (του χωριού) ανάπτυξις της σωματικής αγωγής και του αθλητικού, και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτών”.

Η ενέργεια αυτή, ασφαλώς, εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο, επειδή απαιτείται χρόνος ώσπου να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια, αλλά κυρίως οι νέοι παίκτες της εμπειρία.

Εκεί, άλλωστε, αποδίδεται το γεγονός ότι η ομάδα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, του 2ου ομίλου της Α΄κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), δίνοντας όμως πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το στοίχημα, πάντως, διοίκησης, ποδοσφαιριστών και του προπονητή της, Κώστα Φούντα, είναι η παραμονή φέτος της ομάδας στην κατηγορία, κι αυτό δεν είναι ανέφικτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά παιχνίδια, τα έχασε στις… λεπτομέρειες. Συνεπώς, αποκτώντας σιγά-σιγά η ομάδα ομοιογένεια και οι ποδοσφαιριστές της εμπειρία, διάχυτη είναι η αισιοδοξία στις τάξεις της ότι τελικά θα… σωθεί.

Αισιόδοξος ότι αν και πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, τελικά η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία, είναι ο προπονητής της, Κώστας Φούντας, γνωστός στο Ασβεστοχώρι από την επιτυχημένη θητεία του στη Νέα Γενεά πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους, οπότε την είχε οδηγήσει στην κατηγορία που βρίσκεται σήμερα. Και όπως δηλώνει στο testasv.local, την  αισιοδοξία του αυτήν την αποδίδει στο γεγονός ότι «η ομάδα είναι αξιόμαχη και διαθέτει ταλαντούχους παίκτες». Αυτά τα στοιχεία με την απόκτηση εμπειρίας από παιχνίδι σε παιχνίδι, πιστεύει πως θα συμβάλλουν να παραμείνει στην κατηγορία. Χρειάζεται, όμως, όπως αναφέρει, σκληρή δουλειά επειδή η Α΄ κατηγορία έχει ως κύριο στοιχείο της την εμπειρία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σ’ αυτήν. Κι αυτός είναι ο τομέας που υστερεί η Νέα Γενεά.

Όπως επισημαίνει, πρώτος στόχος της ομάδας είναι η απευθείας παραμονή της, δηλαδή να καταταγεί 4η από το τέλος, ειδάλλως, 3η από το τέλος ώστε να έχει στα μπαράζ, πλεονέκτημα έδρας.

Ο κ. Φούντας, αν και όπως είπε, διαπιστώνει πως οι φίλαθλοι φέτος είναι περισσότεροι από πρόπερσι που έκανε πρωταθλητισμό, πιστεύει πως η ομάδα στην κρίσιμη αυτή καμπή που βρίσκεται χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη φετινή αποστολή της ομάδας, που είναι ανανέωση και παραμονή στην κατηγορία είναι οι:

Γιακατός Κώστας, Γουλιέλμος Στάθης, Γράνδης Φάνης, Δίτσης Αστέρης, Ζέκας Μηνάς, Θεολόγου Κώστας, Κρίκος Μιχάλης, Κυρίμης Λάζαρος, Κωτούλας Χρήστος, Λιάτσιος Κώστας, Λίβας Γρηγόρης, Μάλτος Νεκτάριος, Ματαράς Φάνης, Μούρος Στέφανος, Μπάρμπας Βασίλης, Ντόκος Γιάννης, Ντόκος Γιαννάκης, Οκόρο Έμα, Πολυμενίδης Μάκης, Σκουλούδης Αντώνης, Τσισκαργιάννης Νίκος.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας απαρτίζουν οι: Γαρυφάλλου Ιωάννης πρόεδρος, Δόσης Ελευθέριος αντιπρόεδρος, Πίγγιος Αντώνιος γενικός γραμματέας, Γεωργιάδης Απόστολος ταμίας, Χατζηγεωργίου Παναγιώτης αρχηγός τμημάτων βόλεϊ, Νταής Κωνσταντίνος Α’ έφορος βόλεϊ, Μπουρνής Στέλιος Β’ έφορος βόλεϊ, Κρίκος Στέλιος Α’ έφορος ποδοσφαίρου, Τσέκος Κωνσταντίνος Β’ έφορος ποδοσφαίρου, Μπαλκόπουλος Χρήστος βοηθός έφορος ποδοσφαίρου, Αλαμπουρνός Αντώνιος Δημόσιες σχέσεις, Δούνας Σωτήριος φροντιστής γηπέδων, Σκορδίλης Πέτρος υπεύθυνος τμημάτων υποδομών βόλεϊ, Τσακαλίδης Γεώργιος και Δημητριάδης Λάμπης  υπεύθυνοι τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου.

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αθλητισμός, Επίκαιρα θέματα, Νέα Γενεά: Αγώνες - Δραστηριότητες. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.